Чемпіонка Європи випробувала Київський велотрек (+фото)

На запрошення “Українського репортера” знаменита велосипедистка Любов Басова “проінспектувала” відомий спортивний об’єкт, про який нещодавно так багато розповідали у ЗМІ. Пані Люба випробувала Київський велотрек. На ньому ще не проводили змагань, бо ж лише нещодавно арену відкрили після завершення будівництва.

Отже, Любов Басова — заслужений майстер спорту, десятикратна чемпіонка Європи (10 золотих медалей!), срібна призерка Чемпіонату світу, учасниця двох Олімпійських ігор.

– Київський трек — просто неймовірний, він тримає навіть, коли не дуже швидко їдеш. На полотні — ніяких перепадів, тріщинок. Це дуже високого рівня трек. Мені приємно, що у Києві з’явилася така споруда, – такими були перші враження спортсменки після того, як проїхала по велотреку.

Пані Люба каже, що в Україні потрібно більше таких споруд, щоб ми могли приймати престижні міжнародні змагання з велоспорту, щоб було де готувати нових чемпіонів. Вона вважає, що велосипедний спорт у нашій державі набирає обертів, до нас уже приїжджають імениті іноземні команди. І свідченням цьому — міжнародна велогонка Race Horizon Park, яка успішно пройшла наприкінці травня у Києві.

Любов Басова розповіла також про найближчі плани. Має кілька тижнів відпочинку. Але вже цього місяця розпочне підготовку до чемпіонату Європи, який пройде у жовтні в Берліні. Звичайно, мріє про олімпійську медаль. Йде до цієї нагороди упродовж багатьох років важких та виснажливих тренувань, змагань світового рівня, коли “мусиш викладатися на 200 відсотків” (так говорить спортсменка).

До речі, разом з Басовою Київський велотрек випробовувала і її трирічна донечка Діана. Чи стане вона велосипедисткою — невідомо, але спортсменкою — неодмінно, переконана мама.

Леонід ФРОСЕВИЧ
Фото Олексія ІВАНОВА

На цю тему читайте тут:

Відео на цю тему:

Like

Редакція

Редакція “Українського репортера”


1 коментар до “Чемпіонка Європи випробувала Київський велотрек (+фото)

  • 07.06.2017 о 18:22
    Permalink

    пустили шоссера на трек
    безумие и профанация

    Відповідь

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *