Чемпіонка світу продала свою медаль за 100 тисяч і віддала їх на потреби української армії

Дворазова чемпіонка світу з художньої гімнастики Наталія Годунко продала на аукціоні свою першу в кар’єрі золоту медаль, здобуту в командному заліку на чемпіонаті світу-2001.

Виручені 100100 грн. Годунко віддала на потреби української армії, повідомляє  XSPORT.
“Виставили медаль лише за 3 тис. грн. Мені було дивно спочатку, що так дешево, адже футболки, м’ячі коштували практично так само. Та сума за лот швиденько піднімалася все вище і вище. Не думала, що в підсумку буде така висока вартість: ну, може, максимум 10 тис. Щоб до 100 тис., звичайно, хотілося б, але не очікувала зовсім!” – каже Годунко.

За її словами, ця медаль – незабутня й найдорожча, адже – перша в кар’єрі. Гімнастка сподівається, що інші спортсмени також наслідують її приклад.

Годунко також додала, що подібна ідея належить не їй. У соіцальній мережі вона побачила пост свого знайомого, який закликав спортсменів викладати свої речі на аукціон, щоб допомогти українським військовим.

Спортсменка, недовго думаючи, віддала булави, стрічку і свою першу медаль з чемпіонату світу.

Найчастіше спорт – це політика, а спортсмени – поза політикою. Але, вважаю, в першу чергу я живу в Україні, я – українка. І тільки тому я – вже спортсменка, хтось – музикант, співак, художник тощо. Публічні люди повинні розуміти, які вчинки робити і робити. Ти – українець, а тільки потім – хтось ще.

Коли багато людей просто зраджують свою країну, виступаючи за інші збірні, я вважаю, що в них зовсім немає патріотизму, у них зовсім інші погляди на життя. І дещо для них важливіше, ніж те, де вони живуть.

Я з багатьма (гимнастками з інших країн – XSPORT) підтримую стосунки. Всі свої інтерв’ю я даю російською мовою з тієї причини, щоб мене могли почути всі інші гімнастки, які живуть поруч з нами, але зараз, таке відчуття, що «десь в космосі».

Щоб вони могли почути і зрозуміти і дізнатися істину. З багатьма зараз просто не спілкуюся. Багатьом – намагаюся розповісти, що у нас дійсно відбувається. А з багатьма – просто тримаю нейтралітет.

Своїми діями я просто хочу пояснити тим, хто ще не знає, що, насправді, сталося з нашою країною, що я роблю, і заради чого я це роблю.

Я працюю з дітьми. Причому мені дуже подобається працювати з маленькими дітками, які тільки починають свою спортивну кар’єру. Також я проводжу майстер-класи за кордоном. Іноді – працюю коментатором на XSPORT. Загалом, живу, займаюся спортом, веду здоровий спосіб життя і допомагаю нашій країні, чим можу.

Завдяки своїй дисципліні і працьовитості я чогось досягла в спорті. Але, закінчуючи кар’єру, відбувається переломний момент. Приходить розуміння, що тебе вже ніхто не змушує вставати рано або виконувати ту навантаження, яка завжди виконувалася.

В результаті працьовитість кудись зникає. І тільки знову зрозумівши через якийсь час, що в житті потрібно працювати, що потрібна дисципліна – тільки тоді ти можеш чогось досягти.

Після такого проміжку часу, коли я просто лежала і відпочивала, я зрозуміла, що так може і все життя пройти. Так що всі свої найкращі якості зі спорту я перенесла з свою нову життя.

 

Like

Редакція

Редакція “Українського репортера”


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *