Святковий новорічний стіл обійдеться українській сім’ї у три з половиною тисячі

Поточний рік запам’ятається українцям не тільки підвищенням комунальних тарифів, зростання цін на продукти і воєнним станом, а й істотним подорожчанням святкового новорічного столу.

За розрахунками експертів, традиційний новорічний стіл на шість осіб, спустошить гаманці українців на 3,5 тисячі гривень .

Подорожчання торкнулося всіх традиційних новорічних страв.

Шампанське, горілка, твердий сир, мариновані огірки, червона ікра, ковбаса варена, курка, картопля, масло вершкове, батон, мандарини, майонез, яйця, торт “Київський” – усе це загалом подорожчало на 19,4%.

Так, салат «Олів’є», який є незамінною стравою в новорічну ніч, подорожчав з 119 до 149 гривень (порції на 5-6 чоловік). Пов’язано це з тим, що морква в 2018 році зросла в ціні на 65%, солоні огірки подорожчали на 30%, а картопля злетіла у ціні до 10 грн. за кілограм.
Значно подорожчала і варена ковбаса – тепер вона коштує як мінімум 92 гривні за кілограм, – .

Ще одна страва, без якої важко уявити Новий рік – «оселедець під шубою». Цей салат подорожчав в середньому на 20%.

Також доведеться розщедритися українцям, які традиційно готують «холодець»: приготування страви обійдеться на 15% дорожче через подорожчання яловичини та курятини. Шампанське теж подорожчало – пляшка «ігристого» як мінімум обійдеться в 90 гривень.

Like

Редакція

Редакція “Українського репортера”


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *