Велогонка Race Horizon Park: у 2018 році до України приїдуть команди вищого дивізіону світового велоспорту

Минулий уїк-енд став справжнім святом для українського велоспорту: в Києві ушосте поспіль успішно пройшла серія міжнародних велогонок Race Horizon Park. 

Якщо в попередні шість років традиційні київські старти мали категорію 1.2 Міжнародного союзу велосипедистів (UCI), нижчу для інтернаціональних гонок, то в 2018-му році Race Horizon Park зробить новий крок у своїй еволюції.

“Ми одноголосно прийняли рішення підняти категорію наших гонок до 1.1, – говорить Олександр Башенко, голова організаційного комітету Race Horizon Park і президент Федерації велоспорту України. – Цей крок визрівав давно. Ми довго тримали категорію 1.2, щоб дозволити регіональним і клубним командам із різних куточків України брати участь в Race Horizon Park. Але продовжувати заявлятися як гонка 1.2 після шести років успішного проведення стартів було б топтанням на місці. Ми хочемо розвивати RaceHorizon Park як міжнародний бренд, саме тому ми не можемо собі цього дозволити “.

Підвищення категорії до 1.1 відкриває перед Race Horizon Park абсолютно нові можливості. Вперше в історії міжнародних гонок на території України до нашої країни зможуть приїхати команди вищого дивізіону світового велоспорту World Tour, які беруть участь в Тур де Франс, Джиро д’Італія та інших провідних змаганнях велосипедного світу. Число команд World Tour в пелотоні Race Horizon Park за правилами UCI може становити до 50% від загального числа учасників.

Водночас немає ніяких обмежень щодо участі команд проконтинентального і континентального дивізіону (до них належать українські Kolss Cycling Team з Києва і ISD-Jorbi з Донецька), а також національних збірних.

“Якщо ми хочемо голосно заявити про себе на міжнародній арені, то нам потрібно проводити змагання найвищого рівня. Завдяки підвищенню категорії Race Horizon Park українські вболівальники зможуть на власні очі побачити світових зірок першої величини, – розповів Олександр Башенко. – Як президент Федерації велоспорту України, хочу запевнити регіональні команди, що ми будемо активно працювати над розширенням українського календаря на наступний рік. Вам обов’язково буде де змагатися в Україні, крім київських перегонів. Але перед нами, організаторами Race Horizon Park, стоїть непросте завдання – витримувати конкуренцію з іншими стартами на кшталт Тура Естонії, яких стає все більше. Тож підвищення категорії допоможе і Race Horizon Park, і всьому українському велоспорту”.

Нагадаємо, що в цьому році серія гонок Race Horizon Park пройшла з 26 по 28 травня в Києві та Київській області. Horizon Park Race for Peace в Чабанах виграв український гонщик Михайло Кононенко (Kolss Cycling Team), на Horizon Park Race Maidan в центрі Києва тріумфував датчанин Расмус Есмань Гіннеруп (Team Aura Energi), а Horizon Park Classic у Солом’янському районі української столиці виграв українець Олександр Превар (Kolss Cycling Team).

Фото Олексія ІВАНОВА

Like

Леонід Фросевич

Головний редактор “Українського репортера”


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *