Олександр Хацкевич – новий тренер київського “Динамо”

Новим головним тренером ФК “Динамо Київ” призначено Олександра Хацкевича. Контракт із ним підписали на два роки. Також до тренерського штабу ввійшли Максим Шацьких, Олег Лужний та тренер воротарів Михайло Михайлов, повідомляє прес-служба “Динамо”.

Зміни відбулися і в тренерських штабах молодіжної та юнацької команд “Динамо”. “Динамо U-21” тренуватимуть Юрій Мороз та Сергій Федоров, а “Динамо U-19” – Ігор Костюк.

“Я вдячний Сергію Реброву за результати роботи на посаді головного тренера – за два чемпіонства, два Кубка та Суперкубок України. За те, що він створив умови, за яких динамівська молодь набула досвіду та впевненість у своїх силах і почала показувати якісний дорослий футбол.

Ми прийшли з ним до обопільної згоди, що на наступному етапі розвитку команди Сергій Станіславович повинен передати естафетну паличку іншому наставнику. Цю почесну й відповідальну місію відтепер виконуватиме Олександр Хацкевич. Гадаю, що його футбольна біографія не викликає сумнівів у професіоналізмі”, – заявив президент “Динамо” Ігор Суркіс.

Олександр Хацкевич футбольну кар’єру розпочинав у мінському “Динамо”, а в 1996 році перейшов до київського “Динамо”, де грав до 2004 року. У складі столичної команди Хацкевич сім разів ставав чемпіоном України та чотири рази володарем Кубка України. Потім виступав за китайський “Тяньцзинь Теда”, латвійську “Венту” і мінське “Динамо”.

Тренерську кар’єру розпочав у 2007 році в якості граючого тренера “Динамо” (Мінськ), далі очолював юнацьку збірну Білорусі “U-18” та ФК “Вітебськ”. У 2010-2011 роках працював асистентом головного тренера національної збірної України з футболу.

У грудні 2010 року очолив молодіжну команду київського “Динамо”, влітку 2013 року – “Динамо-2”. 4 грудня 2014 року його призначили головним тренером національної збірної Білорусі, яку очолював до 6 грудня 2016 року.

Like

Рост

Журналіст “Українського репортера”


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *