Мейвезеру – 40 (+фото)

Один з найкращих боксерів в історії, американець Флойд Мейвезер-молодший на прізвисько “Гроші”, у п’ятницю, 24 лютого, святкує 40-річчя.

Цьому спортсмену належить ціла низка унікальних рекордів і досягнень, деякі з яких навряд чи коли-небудь будуть перевершені.

За свою кар’єру Мейвезер володів титулами чемпіона світу за різними версіями у п’яти вагових категоріях.

Найавторитетніший у світі журнал про бокс The Ring 6 разів (2005–2007, 2013–2015) визнавав його найкращих боксером світу незалежно від вагових категорій.

Мейвезер виходив на професійний ринг майже 20 років. Він дебютував у жовтні 1996 року, останній свій бій провів 12 вересня 2015-го проти співвітчизника Андре Берто. Звичайно, у всіх 49 поєдинках він здобув перемогу.

2 травня 2015 року Флойд зустрівся зі своїм головним суперником – філіппінцем Менні Пак’яо і здолав його за очками.

Без урахування продажів телетрансляцій Мейвезер заробив $300 млн, а Пак’яо — $150 млн. Тож у тому році американець з великим відривом лідирував у рейтингу найбагатших спортсменів планети.

Хоча Мейвезер залишив бокс, своє останнє слово він ще не сказав. У ці дні готується його суперпоєдинок проти суперзірки змішаних єдиноборств Конора Макгрегора з Ірландії. Якщо вони зможуть домовитися, гонорари кожного атлета перевищуватимуть $100 млн.

 

Like

Рост

Журналіст “Українського репортера”


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *