Футбольна збірна України обіграла Швейцарію і стала лідером у групі

Вітаємо головну національну команду з перемогою у другому розіграші Ліги націй. Наші футболісти взяли гору над швейцарською командою з рахунком 2:1.

“Стартові хвилини пройшли за переваги гостей. Збірна Швейцарії вдало застосовувала високий пресинг, із виходом з-під якого в українців виникали проблеми, – йдеться на сайті Української асоціації футболу. – Утім, синьо-жовті досить швидко згадали старі ігрові зв’язки та провели кілька небезпечних контратак.

Першим потурбував Зоммера Маліновський. Голкіпер швейцарців був безсилий парирувати потужний удар Руслана з-за меж штрафного, але м’яч влучив у стійку. На добиванні мав шанс відзначитися Ярмоленко, але схибив. Проте вже в наступній атаці Андрій виправився.

Результативне підключення Тимчика

Тимчик підключився до атаки, промчав своїм правим флангом та, отримавши пас від Маліновського, пробив із гострого кута. М’яч влучив у Зоммера і знову відлетів до Тимчика, який спрямував його в центр на Ярмоленка. Представник «Вест Хему», перебуваючи в оточенні суперників та спиною до воріт, елегантно п’ятою відкрив рахунок.

Збільшити його чудовий шанс невдовзі мав Коноплянка, якого партнери вивели на завершальний удар унаслідок чудової комбінації. Але удар у Євгена відверто не вдався.

Утримати переможний рахунок до перерви синьо-жовтим не вдалося. Тиск альпійської збірної, що тривав протягом усього першого тайму, дався взнаки на 41-й хвилині. Сеферович по центру продавив український півзахист і з далекої відстані влучив у нижній кут. 1:1.

Маленьке диво у виконанні Зінченка

У другому таймі підопічні Андрія Шевченка почали налагоджувати контроль м’яча, однак при цьому вони проґавили випад суперника. Варгас звільнився з-під опіки й пробив головою у стійку воріт Пятова після передачі з флангу.

Утім, після виходу на заміну Яремчука гра збірної України стала більш збалансованою, лівий фланг почав перегравати опонентів, і саме звідти прийшов другий гол. Ярмоленко відпасував на Михайліченка, і другий дебютант синьо-жовтих також записав до активу гольовий пас. Богдан відкотив під удар Зінченку, і ще один англійський легіонер команди господарів завдав результативного удару: м’яч за карколомною траєкторією влетів у дев’ятку.

У кінцівці підопічні Владимира Петковича діяли дещо авантюрно, і в синьо-жовтих з’явилося багато простору для контратак, але вони цим не скористалися”.

Інф. Української асоціації футболу

Фото Павла Кубанова

Like

Редакція

Редакція “Українського репортера”


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *