Браво, Шевченко: збірна України ефектно обіграла команду Туреччини (+відео)

«Жовто-сині» зіграли чи не найкращий матч у відбірковому циклі до ЧС-2018 і справедливо перемогли прямого конкурента.

Україна – Туреччина 2:0

Україна: Пятов – Бутко, Кривцов, Хачеріді, Матвієнко – Степаненко, Ротань (Малиновський, 79), Коваленко – Ярмоленко, Кравець (Бесєдін, 70), Коноплянка (Зінченко, 90)

Туреччина: Бабаджі – Озбайракли, Азіз (Сеюнджю, 73), Топал, Кейбаші – Туфан (Озьякуп, 60), Джігерджі, Юндер, Емре – Хакан Чалханоглу (Туран, 68) – Тосун.

Голи: Ярмоленко 18, 42.

Незважаючи на побоювання, збірна України досить легко та невимушено виграла у збірної Туреччини. Наша команда провела один з найкращих своїх матчів у історії. «Жовто-сині» дуже добре тримали м’яч, надійно відіграли в обороні, створили достатньо гольових нагод.

Турки ж, навпаки, виглядали блякло та безпорадно. За всі 90 хвилин гості не спромоглися створити бодай одного стовідсоткового моменту. Із вертикальними закиданнями на форварда надійно впоралися Хачеріді та Кривцов, а безадресні флангові подачі були легкою здобиччю Андрія П’ятова. Оце і все, що можна згадати про гру команди Луческу в атаці.

Українці розпочали матч дуже жваво і вже в дебюті могли відкривати рахунок, але удару Степаненка головою після кутового забракло точності. «Жовто-сині» нарощували оберти, намагаючись знайти вільні зони у захисті суперника. Для цього наші футболісти часто використовували діагональні переведення м’яча з одного флангу на інший. Забили українці після шикарної комбінації: Коноплянка пробіг лівим флангом, віддав точну передачу на Кравця, Артем відкотив назад на Коваленка, а Віктор в дотик відпасував на Ярмоленка. Андрій спокійно прийняв та покотив м’яч у порожній кут. Справедливо зауважити, що новоспечений гравець «Боруссії» перебував у мінімальному офсайді, який, на щастя, арбітр матчу не зафіксував.

Забивши, наша команда сконцентрувалася на контролі м’яча. На це було любо-дорого дивитись. Футболісти спокійно, без запари, швидко та якісно катали круглого у центрі поля, на флангах. Усе в один-два дотики, швидко, точно. Часто до цієї перепасовки залучали П”ятова – у Андрія з грою ногами все гаразд. А при першій-ліпшій нагоді йшла швидка вертикальна передача у вільну зону, куди вривалися Ротань, Кравець та Коноплянка. Кілька контратак нашої збірної були доволі небезпечними.

Подвоїти рахунок вдалося наприкінці першого тайму. Знову Коноплянка, як на велосипеді, обіг двох опонентів, від лінії воріт покотив м”яча назад на Ярмоленка. Андрій майстерно витримав дві паузи, під час яких захисники турків у підкатах полетіли у невідомому напрямку, і спокійно оформив дубль. Що й не кажіть, а перехід до «Боруссії» додав позитивних емоцій нашому «вінгеру».

По перерві малюнок гри не змінився. Хіба що турки вже більше володіли м’ячем на нашій половині поля, але без особливого результату. «Жовто-сині» ж грали з натхненням і могли забивати більше. Гарні нагоди були у Ярмоленка, Коноплянки, але найкращий шанс змарнував Бесєдін. «Динамівець» упритул з кількох метрів бив головою після кутовго – м’яч якимось дивом полетів трішки вище поперечини.

Загалом, на високому рівні зіграла уся наша команда. Активно діяли флангові захисники: Бутко та Матвієнко. Легким, різким, швидким був Коноплянка. Женя літав  полем, обігрував, прострілював, подавав, бив, заробляв штрафні. Це буй той Коноплянка, до якого ми всі звикли.

Гарний матч провів і Артем Кравець. Незважаючи на брак ігрової практики у «Динамо», нападник був надзвичайно активним та корисним. Він уміло чіплявся за м’яч, сміливо йшов у обіграш захисників, роздавав чудові передачі.

Цей матч продемонстрував ту модель футболу, яку прагне бачити у виконанні своєї команди тренерський штаб.

Впевнений контроль м’яча, швидкість в атаках, тактична гнучкість, надійна гра в обороні, рваний ритм гри, уміння додати впродовж матчу. Словом, гра збірної сподобалась. Недарма наприкінці матчу вболівальники затягнули: «Шева, Шева» та «молодці».

Але цей результат потрібно швидко забувати. У неділю національна команда вилітає до Ісландії, де вже у вівторок зіграє важливий матч проти тамтешньої збірної. «Вікінги» досить несподівано поступилися на виїзді Фінляндії – 1:0. Поразка ісландців дозволила нашій команді обійти майбутнього суперника у турнірній таблиці.

Матч Хорватія – Косово на 27-й хвилині був зупинений через несприятливі погодні умови. Рахунок на той момент був 0:0. Поєдинок буде дограний в інший день. Коли саме, УЄФА повідомить пізніше.

Андрій Шевченко, головний тренер збірної України:

Щиро дякую вболівальникам, чудова атмосфера. Це просто фантастика!

Ми добре вивчили Туреччину. Кондиції наших гравців були кращими, ніж у суперника. Команда зіграла неймовірно. Всі задуми тренерського штабу були виконані ідеально. Хлопці продемонстрували хорошу самовіддачу.

Ярмоленко? Андрій приїхав у збірну з прекрасним настроєм, добре тренувався. По грі він сьогодні терпів, адже більшість моментів були створені з лівого флангу. Ярмоленко ж мав грамотно обирати позицію.

Хороша гра лідерів – це відображення загального стану команди. Тому й лідери за рахунок своїх індивідуальних якостей виглядали чудово.

Сьогоднішній результат – це добре, але він нічого не буде коштувати, якщо ми не виграємо наступного тижня в Ісландії або хоча б не досягнемо позитивного результату. Можемо порадуватись хвилинку, заспокоїтись і готуватись до наступної гри.

Дуже дякую фанатам за те, що матч був безпечним і обійшлося без усіляких провокацій.

Ярослав ТИМОШИК

Пресс конференція Андрія Шевченка після матчу Україна- Туреччина

Like

Редакція

Редакція “Українського репортера”


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *