Еліна Світоліна увійшла до трійки найсильніших тенісисток світу

22-річна українка Еліна Світоліна після виступу на тенісному US Open вперше у своїй кар’єрі та вперше в історії українського тенісу піднялася на третє місце рейтингу WTA. Незважаючи на те, що на змаганнях у США наша тенісистка завершила виступи на стадії 1/8 фіналу, здобутих раніше очок вистачило, аби піднятися у рейтингу WTA на одну сходинку.

«Дуже щаслива піднятися на новий щабель своєї кар’єри. Спасибі всім моїм вболівальникам за теплі слова, які мотивують мене і додають сил! Цей неймовірний сезон триває, рухаємося далі», – написала Світоліна на своїй сторінці у Facebook.

Таким чином Еліна побила попередній рекорд українця Андрія Медведєва, який у 1994 році кілька місяців посідав 4-ту сходинку чоловічого світового рейтингу тенісистів.

Цей рік став дуже вдалим для Світоліної. Наша землячка почала сезон на 14-му місці в рейтингу WTA, але зробила неймовірний ривок, щоб опинитися у топ-трійці тенісисток планети.

Причиною такого успіху стала феноменальна гра Еліни. Світоліна у цьому сезоні виграла п’ять турнірів (Тайвань, Дубай, Стамбул, Рим, Торонто), три з яких належать до престижної категорії Premier 5.

Ярослав ТИМОШИК

Like

Редакція

Редакція “Українського репортера”


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *