Теніс: Даяна Ястремська вийшла до фіналу турніру ITF Neva Cup

Для 17-річної одеситки це буде перший фінал на турнірі з призовим фондом 100 тисяч доларів.

У півфіналі змагань, які відбуваються у Санкт-Петербурзі, Даяна Ястремська здолала хорватку Донну Векіч. Перший сет був за українкою –
6:3, а ось у другому сеті, за рахунку 2:0 на користь Ястремської, суперниця відмовилася продовжувати матч.

Цікаво, що фінал ITF Neva Cup взагалі міг бути українським. Але, на жаль, інша представниця нашої держави Ангеліна Калиніна поступилася швейцарці Белінді Бенчіч, яка минулого року входила до топ-10 світового рейтингу – 1:6, 6:4, 1:6.

Таким чином у фіналі Даяна Ястремська зіграє проти Белінди Бенчіч.

Паралімпійська збірна України з футболу обіграла Росію та вийшла до фіналу чемпіонату світу.

Принципового суперника наші футболісти здолали у серії післяматчевих пенальті.

Національна команда України, до якої входять футболісти з наслідками ДЦП, гратиме у фіналі чемпіонату світу, який триває в Аргентині. Напередодні «жовто-сині» у надпринциповому протистоянні здолали росіян. Основний час гри завершився унічию – 2:2. Україна повела в рахунку і швидко подвоїла свою перевагу, але суперник у другому таймі протягом 5 хвилин зумів відновити рівновагу.

Доля путівки до фіналу вирішувалася у серії післяматчевих пенальті, в яких «жовто-сині» перемогли – 4:2. Особливих компліментів заслуговує воротар нашої команди Костянтин Симашко, який зумів парирувати два удари росіян «з точки».

У фіналі, який відбудеться завтра, 23 вересня, збірна України зіграє проти команди Ірану. Нагадаємо, саме наша паралімпійська збірна з футболу сьогодні очолює світовий рейтинг. Це саме та команда, яка виграла «золото» на Паралімпіаді у Ріо-де-Жанейро-2016.

Ярослав ТИМОШИК

Like

Редакція

Редакція “Українського репортера”


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *