Підсумки чемпіонату України з велоспорту. Вручено 288 медалей

 У Львові пройшов зимовий чемпіонат України з велоспорту (трек). Головний суддя змагань, віце-президент Львівської обласної федерації велоспорту Володимир Набойщиков розповів “Українському репортеру” про підсумки першості.

– Ми тішимося, що до Львова з багатьох областей України приїхали 250 учасників із 30 команд, – говорить Володимир Набойщиков. – Змагання були дуже напруженими, вони тривали шість днів. А їх родзинка у тому, що були присутні відомі спортсмени, вони прямо звідси поїхали на чемпіонат світу з велоспорту: Андрій Винокуров, Олена Старикова, Тетяна Клімченко, Анна Нагірна та інші. Молоді юнаки і дівчата вчилися у них майстерності.

– Знайомлячись із результатами, бачимо, що лідирують представники кількох спортивних шкіл, наприклад, харківської, львівської. До речі, як показала себе на змаганнях Львівська ДЮСШ “Іскра”, де ви працюєте директором?

– Двоє наших вихованців виконали норматив майстра спорту — Мар’ян Канака, брат чемпіона світу Олега Канаки (вони близнюки), і Микита Яковлев, син знаменитого велогонщика, заслуженого майстра спорту Василя Яковлева. Успішними були виступи дівчат з Білої Церкви, можливо, їм також буде присвоєно звання майстрів спорту. Хочу також похвалити Соломію Лукачук зі львівської “Іскри”. Хоч вона перший рік виступає як юніорка, але вже виграла чотири медалі на чемпіонатах. Дуже добре підготувалися і виступили харків’яни. У цьому місті, навіть незважаючи на зимову погоду, триває трекова підготовка. Великою командою — 45 осіб — приїхали спортсмени з Київської області. Дуже добре виступили Софія Шевченко, Сніжана Фарщук, Андрій Мовчан.

– А посланці столиці? Якими були їхні старти?

– Одній із спортсменок вдалося виграти бронзову медаль у спринті.

– Просимо розповісти також про нагородження.

– Кожен призер отримав красиву медаль, загалом учасникам змагань було вручено 288 медалей: це – срібні, золоті та бронзові.

– Ваші побажання, пропозиції щодо таких змагань у майбутньому?

– Під час зимових чемпіонатів варто подбати, щоб на треку було тепліше, бо все-таки займатися шість днів за температури 12 градусів некомфортно. Отож треба краще опалювати споруду велотреку.

– А як щодо технічного забезпечення?

– Велосипедів, звісно, недостатньо. Купити хороший трековий велосипед — це проблема. Сьогодні місто Львів допомогло на 250 тисяч гривень – двом відомим спортсменам купили два велосипеди: чемпіону світу Олегу Канаці і призеру першості Європи Олександру Кривичу. Ситуація така, що спортивні школи, які розвивають цей вид спорту, не мають змоги придбати техніку. Наприклад, на Львівщині за рік вдалося купити тільки два велосипеди.

– Які плани у львівських велосипедистів, зокрема у спортшколи “Іскра”?

– Думаю, що зараз, поки холодно, повеземо дітей у Карпати – покататися на лижах. Щоб трішки скинути навантаження, адже два тижні напружено працювали, завоювали багато медалей. Молодці спотсмени, тренери. А потім – підготовка до квітневих змагань, які відбудуться у Львові. Кращі юніори поїдуть готуватися до стартів на Закарпаття.

 

На фото: Львів, зимовий чемпіонат України з велоспорту (трек).

Фото надане Володимиром НАБОЙЩИКОВИМ

На цю тему читайте також

Like

Редакція

Редакція “Українського репортера”


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *