Менні Пак’яо сенсаційно поступився Джеффу Хорну

Менні Пак’яо сенсаційно поступився Джеффу Хорну. Тренер легендарного філіппінця радить своєму підопічному завершити професійну кар’єру.

Легендарний боксер із Філіппін Менні Пак’яо не зумів захистити титул чемпіона світу за версією WBO у напівсередній вазі. У поєдинку проти молодого австралійця Джеффа Хорна Пак’яо програв за очками одноголосним рішенням суддів (115:113, 115:113, 117:111).

Упродовж бою 38-річний Пак’яо виглядав краще за свого суперника. Менні завдав 573 удари, 182 (32%) з яких були влучними. У Хорна ефективність та ККД значно гірші. Австралієць більше бив (625 ударів), але менше влучав (всього 92 точних випади, що склало 15% від загальної кількості ударів). Як не дивно, але підсумкову перемогу судді віддали саме австралійському боксеру.

Після бою Менні Пак’яо завив, що буде домагатися матчу-реваншу. Такий пункт був прописаний в контракті. Однак тренер Менні – не менш легендарна людина в боксі Фредді Роуч дотримується зовсім іншої думки стосовно майбутнього свого підопічного. Він радить Менні подумати над завершенням кар’єри. «Я планую поговорити з Менні про те, що це день, коли, можливо, варто завершити кар’єру», – сказав тренер після бою.

Нагадаємо, Менні Пак’яо на професійному ринзі провів 68 боїв, у яких здобув 59 перемог (38 нокаутом), ще 2 поєдинки завершив унічию та 7 разів програв суперникам. За свою величну кар’єру філіппінець виграв чимало титулів та здобув світове визнання. Менні багаторазовий чемпіон світу у 8 вагових категоріях, «Боксер 2006, 2008, 2009 років», «Боксер десятиліття» за версією Асоціації журналістів. Найкращий спортсмен 2009 року за версією Американської академії спорту.

Ярослав ТИМОШИК
Фото Getty Images

Like

Редакція

Редакція “Українського репортера”


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *