Футзал: Україна вийшла на Євро-2018

В останньому надпринциповому відбірковому матчі наша команда обіграла збірну Хорватії 2:1.

Футзал. Відбір до Євро-2018

Група С

Україна – Хорватія 2:1

Голи: Єловчіч, 12 – Білоцерківець,14, Разуванов, 37.

З 8 по 11 квітня столичний «Палац спорту» став своєрідною футзальною «Меккою». Саме тут свої матчі у відборі до Євро-2018 грали команди групи С: Україна, Бельгія, Чорногорія та Хорватія.

Приємно те, що на матчах збірної України трибуни були заповнені майже на сто відсотків. Вдвічі приємніше, що саме наша команда посіла перше місце у групі і вийшла на чемпіонат Європи.

У першій грі українці мінімально перемогли бельгійців – 1:0, далі розібралися з командою Чорногорії – 4:2. Вирішальною стала гра проти хорватів, у яких, як і в нашої команди на той момент було 6 очок. Хорватів влаштовувала і нічия – за різницею забитих та пропущених вони були на першому місці.

Матч видався надзвичайно напруженим. Команди грали уважно, обережно, але доволі жорстко. Нерви гравців давалися взнаки. Хорвати зуміли першими відкрити рахунок – на 12-й хвилині Єловчіч точно пробив у верхній кут. До честі нашої команди, ми дуже швидко відігралися. Вже за 2 хвилини Микола Білоцерківець точним ударом завершив чудову комбінацію партнерів.

Другий тайм був ще більш нервовим. Хорвати, яких на трибунах підтримували земляки з «дорослого футболу» – Даріо Срна та Домагой Віда – вміло сушили гру, подовгу контролюючи м’яч. Особливих моментів у команд не було – атаки, зазвичай, завершувалися дальніми ударами. Час явно грав проти нашої команди, однак гра в атаці у підопічних Косенка не клеїлась. Однак на 37-й хвилині Коваль проявив індивідуальну майстерність – гравець поліз на кількох опонентів, обіграв їх і відкотив на вільного партнера. Разувавнов з вигідної позиції не схибив. 2:1.

Тут же хорвати замість воротаря випустили шостого польового гравця і міцно затисли українців біля їхніх воріт. Дві хвилини, які залишались до фінального свистка, тягнулись наче «вічність».

Попри потуги гостей надійно в рамці наших воріт діяв Іваненко. Україна вистояла і з першого місця пробилася на Євро, яке відбудеться наступного року у Словенії. Хорвати ж у вересні змушені будуть зіграти матчі плей-оф.

Ярослав ТИМОШИК

Фото ФФУ

Like

Редакція

Редакція “Українського репортера”


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *