Сергій Бубка: “Велокараван дружби — яскравий приклад для молоді”

У Києві, на Михайлівській площі, стартував “Велокараван дружби Україна – Корея”. Його маршрут: Вінницька область (Немирів), Кіровоградщина (Кропивницький), Миколаїв, Херсон, Одеса. Фініш – 30 липня в Києві.

У цю особливу подорож вирушила міжнародна команда, у складі якої представники нашої країни і Республіки Корея. А зібралися ці люди разом з нагоди 25-ої річниці встановлення дипломатичних відносин між Республікою Корея та Україною, а також ХХІІІ зимових Олімпійських ігор-2018, які за 200 днів розпочнуться у південнокорейському Пхьончхані.

Велопробіг проходить під патронатом Посольства Республіки Корея та за підтримки НОК, Міністерства молоді та спорту, Федерації велоспорту України.

Хто ж вийшов на старт? За словами президента НОК Сергія Бубки, Україну представляють дев’ять спортсменів, Республіку Корея — 15. У складі є як професіонали велоспорту, так і аматори. Але все одно це яскрава команда. Наприклад, серед наших гостей – Кім Чанг-Хо, видатний альпініст, підкорювач 14 найвищих вершин світу. Сьогодні він бере участь у велокаравані дружби.

Чи є зірки в команді України? Сергій Бубка на це запитання “Українського репортера” відповідає ствердно. Є і чемпіони, і учасники міжнародних змагань. Дуже приємно також, що у велотур вирушили і ветерани велоспорту, одному із них – Юрію Скоробогатову з Кривого Рогу — 73 роки.

– Це — яскравий приклад для молоді, як треба піклуватися про своє здоров’я, загартовувати характер, бути успішним та здоровим, – упевнений Сергій Бубка.

Звичайно, президент Національного олімпійського комітету торкнувся й теми літніх Олімпійські ігор, які відбудуться у 1920 році в Японії. Очікуємо, що наші велосипедисти добре підготуються до цих змагань. Сергій Бубка нагадав, що вітчизняний велоспорт має славні традиції, наші спортсмени завжди показували високий клас і хороші результати на престижних міжнародних змаганнях. Утім, говорити про “медальні” перспективи велосипедистів на майбутніх Іграх поки ще рано, наша мрія – щоб вони добре підготувалися і все ж привезли нагороди з Токіо.

– І Національний олімпійський комітет, і Міністерство молоді та спорту України дуже багато роблять для популяризації спорту. Зокрема проводимо і Олімпійський день, і Олімпійський тиждень, і Церемонію нагородження героїв спортивного року. Цим самим розповідаємо про наших славних співвітчизників, прагнемо, щоб молодь брала з них приклад, щоб традиції розвивалися та зміцнювалися…

Сьогоднішній велокараван дружби – своєрідна родзинка популяризації велоспорту, – коментує Сергій Бубка.

Можливо, цей вид спорту стане поштовхом до нової ери взаємовідносин між Кореєю і Україною, до поглиблення співпраці у таких сферах, як сільське господарство, енергетика, електронні технології.

На думку Надзвичайного та Повноважного Посла Республіки Корея в Україні Лі Янг Гу, цей захід – черговий доказ тісного та ефективного партнерства двох країн. У короткому інтерв’ю “Українському репортеру” посол схвально відгукнувся про хорошу організацію велопробігу з боку керівників низки українських областей, міст, а також Федерації велосипедного спорту.

Фото Олексія ІВАНОВА

Like

Редакція

Редакція “Українського репортера”


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *