Сепаратисти на тривалий термін засудили уболівальника «Зорі» за проукраїнські погляди

17 років ув’язнення суворого режиму – таке покарання присудили в так званій ЛНР фану «Зорі» Владиславу Овчаренку за те, що хлопець вважає Луганськ українським містом.

Молодого хлопця бойовики визнали винним у шпіонажі на користь України. Його протягом року незаконно утримували під слідством за проукраїнську позицію.

Покарали Овчаренка «за зраду батьківщині». Він разом з кількома товаришами вийшов з українським прапором у центр Луганська, а також спалив прапор так званої ЛНР.

Цікаво, що товариші Владислава у ході слідства визнали себе винуватими і змінили свою позицію – з них зняли будь-які обвинувачення. Овчаренко був «непохитним» у своїх поглядах, своєї позиції не змінив, за що юнака і засудили.

«Якось зовсім тихо пройшла новина. А тим часом вчора в Луганську 17 років суворого режиму дали Владу Овчаренку. Мені зателефонували його рідні. Незаконний суд окупантів визнав хлопця винним у шпигунстві на користь України – ст. 335 КК т. зв. ЛНР.

Він справжній Герой. Навіть під тортурами не перемінив своєї позиції. Для Влада Луганськ – це Україна. А чи не забула про нього рідна країна? Близькі стурбовані, що переговори про звільнення Овчаренка зовсім затихли», – повідомив у Фейсбуку журналіст Роман Бочкала.

Ярослав ТИМОШИК

Like

Редакція

Редакція “Українського репортера”


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *