У Латинській Америці стартував ралі-марафон “Дакар-2018”

У столиці Перу Лімі стартував легендарний багатоденний ралі-рейд “Дакар-2018“, де професійні спортсмени та шукачі пригод долають тисячі кілометрів бездоріжжям, пустелями і кам’янистими місцевостями, а успіхом для багатьох вважається звичайний прихід до фінішу.

Це ювілейний десятий “Дакар”, який проводиться в Латинській Америці, і 40-й в історії.

На цей раз перегони відбуваються на території трьох країн – Перу, Болівії та Аргентини, а загальна протяжність маршруту становить 9 000 км, з яких половина – спецділянки. Фінішує “Дакар-2018” 20 січня у Кордобі.

 

Пілоти змагаються у п’яти категоріях – на мотоциклах, квадроциклах, мотовсюдиходах (їх називають Side-by-side, SxS), автомобілях і вантажівках. Переможець визначається за часом, витраченим на подолання всієї дистанції.

6 січня старт перегонів припав на легкий 30-кілометровий етап, другою ділянкою стало кільце навколо перуанського міста Піско протяжністю 267 км – бездоріжжя з каньйонами і серією дюн. Вчора, 8 січня, відбувся третій етап – 295 км дюнами від Піско до міста Сан-Хуан де Марконе.

На ньому повністю згорів автомобіль аргентинської гонщиці Алісії Рейну. Вона достроково завершила свій виступ на “Дакарі”.

Like

Рост

Журналіст “Українського репортера”


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *