Кубок України: трилер у матчі «Зоря» – «Шахтар» і непроста перемога «Динамо» над «Олександрією»

Поєдинки 1/8 фіналу Кубка України з футболу видалися по-справжньому бойовими. Цікаво, що до чвертьфіналу пробилися дві команди другої ліги та один колектив з першої.

«Зоря» – «Шахтар» 3:4

Голи: Максим Луньов, 12, Артем Гордієнко, 51, Ігор Харатін, 107, Факундо Феррейра, 72, Факундо Феррейра, 90+1, Віктор Коваленко, 99, Густаво Бланко-Лещук, 117.

Матч у Запоріжжі став справжньою окрасою ігрового дня. Обидві команди продемонстрували характер, волю до перемоги та потішили глядачів неймовірною інтригою і сімома забитими голами.

«Зоря» з перших хвилин не стала відсиджуватись в обороні, а нав’язала «гірникам» боротьбу на їхній половині поля. Така тактика дозволила луганцям відкрити рахунок – Громов видав ідеальний пас на Луньова, який, уникнувши офсайду, технічно пробив над П’ятовим.

«Шахтар» довго не міг оговтатися – атакувальні дії у команди Фонсеки не клеїлися. Натомість команда Юрія Вернидуба могла забити ще, але той-таки Луньов з вигідної позиції поцілив у поперечку.

На початку другого тайму «Зоря» таки подвоїла рахунок – Гордієнко замкнув простріл Караваєва з правого флангу.

Програючи 2:0, футболісти «Шахтаря» кинули усі сили, аби врятувати матч. Вони замкнули суперника біля власних воріт і почали методично розхитувати оборону «Зорі». На 72-й хвилині Ферррейра скоротив відставання в рахунку. «Зоря» мужньо захищалася, але через 10 хвилин команді стало надзвичайно важко – другу жовту картку отримав Чечер і залишив свою команду у меншості.

Фонсека миттєво зреагував, випустивши другого нападника Бланко-Лещука. «Помаранчево-чорні» обліпили штрафний майданчик господарів: подачі, простріли, удари. Воротар «Зорі» Лунін ледь не щохвилини вступав у гру. Та все ж у компенсований час Феррейра оформив дубль – гра перейшла до овертайму.

Маючи на одного гравця більше та зрівнявши рахунок перед фінальним свистком, «Шахтар» отримав суттєву перевагу. На 99-й хвилині Коваленко забив третій гол, і подумалося, що «гірники» уже в чвертьфіналі. До честі знесиленої «Зорі» команда зуміла зібратися. На 107-й хвилині Харатін відновив рівновагу – 3:3. Фантастика.

Справа йшла до післяматчевих пенальті, але за три хвилини до кінця гри джокер «Шахтаря» Бланко-Лещук продавив захисника і вивів свою команду вперед. Сил і часу, аби відігратися, у «Зорі» вже не було.

Нереальна за напругою та інтригою гра стала окрасою 1/8 фіналу.

«Олександрія» – «Динамо» 2:3

Голи: Сергій Старенький, 77, Василь Грицук, 120+4 (з пенальті) – Артем Кравець, 36, Артем Бесєдін, 107, Артем Кравець, 116.

«Динамо» дуже непросто пробилося до чвертьфіналу. На матч проти «Олександрії» Олександр Хацкевич виставив досить експериментальний склад. Лише 4 гравці, які грали проти «Шахтаря» у попередньому турі, вийшли на поле стадіону «Ніка»: Хачеріді, Гармаш, Кендзьора та Гонсалес. У воротах зіграв Бущан. Перший матч за основу провели Євген Смирний, Ахмед Алібеков та Богдан Ледньов. Вдруге за «Динамо» зіграв Миколенко – усі молоді вихованці динамівської академії.

«Олександрія» зіграла оптимальним складом і явно прагнула дати бій титулованому супернику. Матч видався не надто видовищним, зате у боротьбі та бажанні перемогти командам не відмовити.

Основний час завершився унічию. На гол Кравця у першому таймі підопічні Шарана відповіли точним ударом Старенького у другій половині гри. На вболівальників чекав овертайм.

Тут сил більше залишилося у «Динамо». І якщо у перші додаткові 15 хвилин команди ще обмінювалися гострими моментами, то у другому екстра-таймі «Динамо» виглядало сильніше. Саме в цей час кияни забили два голи. На 107-й хвилині Бесєдін використав передачу Кравця – 1:2. А згодом вже сам Кравець точно головою замкнув подачу Гонсалеса, оформивши дубль.

На останніх секундах гри Гармаш у штрафному руками завалив Пономаря, а Грицук точним ударом у стилі «паненки» технічно підсікнув м’яча над Бущаном. Кияни вже не встигли розіграти з центру поля – пролунав фінальний свисток.

Результати інших матчів

«Арсенал» – «Верес» 0:1

«Таврія» – «Маріуполь» 0:5

«Ворскла» – «Олімпік» 2:0 (додатковий час)

«Прикарпаття» – «Десна» 0:2

«Львів» – «Сталь» 1:1 (5:3 пен.)

«СК Дніпро-1» – «Чорноморець» 0:0 (8:7 пен.)

Таким чином у чвертьфіналі Кубка України зіграють: 5 представників Прем’єр-ліги: «Верес», «Маріуполь», «Ворскла», «Шахтар» та «Динамо». Першу лігу представить лише «Десна», а з Другої ліги гратимуть «СК Дніпро-1» та «ФК Львів».

Жеребкування відбудеться 31 жовтня, а самі матчі 1/4 фіналу заплановані на 29 листопада.

Ярослав ТИМОШИК

Like

Редакція

Редакція “Українського репортера”


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *