Хацкевич дебютує в єврокубках з перемоги

У першому матчі кваліфікації Ліги Чемпіонів «Динамо» впевнено перемогло «Янг Бойз» і забезпечило собі непоганий гандикап перед матчем-відповіддю.

«Динамо» – «Янг Бойз» 3:1

«Динамо»: 35. Коваль, 8. Шепелєв, 9. Морозюк, 10. Ярмоленко, 16. Сидорчук (18. Корзун, 65), 19. Гармаш (29. Буяльський, 90+4), 24. Віда, 25. Гонсалес, 34. Хачеріді, 44. Кадар, 70. Мбокані.

«Янг Бойз»: 26. фон Балльмоос, 5. фон Берген, 8. Соу, 10. Раве, 16. Фасснахт, 20. Ебішер (6. Бертоне, 62), 23. Беніто (29. Лотомба, 76), 24. Нуху, 35. Саного (17. Ассале, 51), 43. Мбабу, 99. Оаро.

Голи: 1:0 – Ярмоленко (15), 2:0 – Мбокані (34), 3:1 – Гармаш (90+3) – 2:1 – Фасснахт (90)

Лігу Чемпіонів у Києві чекали з нетерпінням. По-перше, у столиці завжди особливий інтерес до єврокубків, по-друге, гра «Динамо» під керівництвом нового тренерського штабу все більше подобається глядачам і змушує останніх повертатися на трибуни. Давно ми не бачили на київських стадіонах такої кількості глядачів – візуально стадіон був заповнений відсотків на вісімдесят. За таку увагу з боку фанів «динамівці» відплатили яскравою грою.

У перші хвилини матчу команди придивлялися одна до одної. Так тривало хвилин 15 поки кияни у першій своїй гострій атаці не забили. «Динамо» заперсингувало суперника в центрі поля, Хачеріді виграв м’яч, віддав на Мбокані, той п’ятою далі на Гармаша. Денис пішов у обіграш, але захисник встиг виткнути круглого з ніг динамівця. М’яч вдало відскочив на набравшого швидкість Яромленка, Андрій фінтом прибрав опонента і з правої потужно пробив над голкіпером -1:0.

За 20 хвилин «Динамо» збільшило свою перевагу. І знову все сталося завдяки колективному пресингу. Піт тиском «біло-синіх» лівий захисник швейцарців віддав неточний пас в центрі поля, який перехопив Шепелєв.

Володимир в дотик віддав на Гармаша, той далі на фланг на Ярмоленка. Андрій дуже вміло розібрався із захисником, прострілив вздовж воріт на Мбокані, який п’ятою (!) забив у порожній кут. Варто наголосити, що обидва м’ячі кияни забили після пресингу. Як у кращі часи Лобановського.

Узагалі «Динамо» Хацкевича за стилем гри все більше нагадує те, справжнє «Динамо» до якого звикли цілі покоління столичних вболівальників. Швидкість, колективний пресинг, мінімум підготовчих передач, агресія, підстраховка, забігання, вривання у вільні зони із глибини поля, швидкий перехід із оборони в атаку і навпаки. Коли «Динамо» біжить на це приємно дивитися.

У другому таймі кияни створити ще більше моментів, аби збільшити свою перевагу. Їх було настільки багато, що описувати ці нагоди немає сенсу. Забивати могли Кадар, двічі Мбокані, двічі Ярмоленко, Гармаш.

Особливо сподобалась взаємодія киян у атаці. Мбокані постійно нав’язував боротьбу захисникам, чіплявся за м’яч, відходив на фланг, чим звільняв зони для партерів, виграв багато єдиноборств, забив гол. Взагалі дивно, як із таким сильним нападником не знайшов спільної мови Сергій Ребров. При Хацкевичу конголезець став потужною зброєю на вістрі динамівської атаки.

Активно діяли Ярмоленко та Гармаш. І що важливо, хлопці грали не лише в атаці, а й надійно, до кінця відпрацьовували в обороні. Ви раніше часто бачили як Ярмоленко чи Гонсалес стеляться у підкатах? У команді Хацкевича вони тепер це роблять регулярно.

Ближче до 70-ої хвилини «Динамо» підсіло і віддало ініціативу супернику. Воно і не дивно, адже весь час високо пресингувати просто неможливо. Утім і у грі на контратаках кияни виглядали досить небезпечно.

Щодо швейцарців, то вони особливо нічим не здивували. Непогана команда, але не більше. Щоправда «Янг Бойз» міг перевернути долю протистояння з ніг на голову. За рахунку 2:0, який абсолютно влаштовував господарів швейцарці забили. І зробили це на останній хвилині основного часу. Провалився лівий фланг захисту киян, звідти пішов чудовий пас у штрафний майданчик, де досі непомітний Фасснахт випередив Морозюка і точно пробив ударом головою у падінні. Виїзний гол напередодні домашнього матчу – це серйозний козир. За рахунку 2:1 динамівцям біло б надзвичайно важко за тиждень у Берні.

Але «Динамо» вже у компенсований час дещо несподівано та нелогічно забило знову. Коваль вийшов з м’ячем ледь не до середини поля, довго видивлявся куди віддати передачу і запустив діагональ в напрямку Мбокані.

Дьємерсі поборовся, але м’яча так і не зачепив. Круглий перескочив нападника «Динамо», потім перелетів швейцарського захисника і опинився у Гармаша, який в дотик пробив повз голкіпера. Вийшло так, що воротар киян став автором гольової передачі.

3:1 – впевнена перемога «Динамо», яка дозволяє команді спокійно почувати себе напередодні виїзної гри. Матч-відповідь відбудеться у Берні, 2 серпня. Початок о 21:15 за київським часом.

Коментарі

Олександр Хацкевич:

«Логічно все було до рахунку 2:1, адже ми мали достатньо моментів, динамічних із завершенням. Пропущений м’яч мене сильно засмутив. У суперника був один і вони забили. В кінці, може десь нелогічно, але ми забили третій м’яч. У нас є запас в два голи. Усі переживали – важко, емоції, концентрація. Втім, з позиції сили ми вже маємо перевагу»

Ігор Суркіс:

«Рахунок 2:0 звісно краще ніж 3:1. Добре, що забили третій гол, змогли зібратися. Таку гру ми не повинні були віддавати. Головне, що є перевага, тепер треба грамотно зіграти на виїзді і вирішувати завдання виходу у наступний раунд. Хлопці молодці. Найголовніше – я бачу зміни, я розумію як хоче грати Олександр Хацкевич. Особисто мені така гра подобається, сподіваюся, що вболівальникам вона також сподобалася. Головне у футболі – це результат і я сподіваюся, що ми знаходимося на правильному шляху»

Ярослав ТИМОШИК

Like

Редакція

Редакція “Українського репортера”


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *