Футбольний клуб “Верес” оштрафували за інтерв’ю гравців чужою мовою

Контрольно-дисциплінарний комітет Української асоціації футболу оштрафував рівненський “Верес”. Причина – порушення регламенту змагань щодо надання флеш-інтерв‘ю футболістами державною мовою, яке було зафіксоване після матчу 17-го туру  “Верес” – “Динамо”. Рішення оскарженню не підлягає.

Відтепер і надалі представники народного клубу “Верес” даватимуть інтерв‘ю та коментарі для ЗМІ лише українською мовою. Для тих футболістів, або інших працівників клубу, які володіють державною мовою на недостатньому на їхню думку рівні – клуб готовий організувати курси із вивчення української.

Таке рішення не стосується представників клубу, які є громадянами інших держав.

Раніше під час підсумкового інтерв‘ю інформаційній службі своє бачення щодо цього питання висловив також президент НК Верес Іван Надєїн.

– Моя особиста позиція така, що якщо футболіст має український паспорт – публічні інтерв‘ю, коментарі офіційному мовнику, представникам ЗМІ – він повинен давати українською мовою. Я також розумію, що є футболісти, які погано знають українську. Зараз вже є тенденція, що їм за це навіть трохи соромно. Інформаційні повідомлення для преси від працівників клубу повинні бути українською мовою, – сказав тоді Іван Надєїн.

Про це інформує сайт клубу “Верес”.

Фото: “Верес”

Like

Редакція

Редакція “Українського репортера”


1 коментар до “Футбольний клуб “Верес” оштрафували за інтерв’ю гравців чужою мовою

  • 28.12.2021 о 11:45
    Permalink

    Ось так і має бути! Й НЕ тільки із “футбалістамі”!..

    Відповідь

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *