Футболіст Роман Зозуля постраждав через свій патріотизм та допомогу Українській армії

Трансферний «бумеранг» нападника збірної України

Роман Зозуля перейшов із «Дніпра» до іспанського «Бетіса» влітку. Грав українець за нову команду небагато і не зовсім успішно, тож «Бетіс» вирішив віддати Романа в оренду до мадридського клубу «Райо Вальєкано». Угоду підписали 31 січня, проте в новій команді Зозуля перебував менше двох діб.

Місцеві ультрас влаштували масштабну акцію проти трансферу Зозулі до «Райо Вальєкано». «Ми не хочемо бачити у команді таких гравців, як Зозуля. Через його нацистські погляди йому не можна дозволяти одягати червоно-білу форму.

Не можна дозволити йому бруднити її. Ми не раді його приходу», – заявили уболівальники на своїй офіційній сторінці у Твіттері. А на першому тренуванні фани зустріли Романа банером: «Вальєкас – не місце для нацистів. Забирайся». Розгорівся гучний скандал, і президент мадридців Мартін Преса під тиском фанів змушений був скасувати трансфер.

Тут варто наголосити, що фани «Райо Вальєкано» давно відомі своїми комуністичними поглядами. Очевидно, що і путінська брехлива пропаганда має значний вплив в Іспанії. Інакше не можна пояснити таку агресію на адресу форварда збірної України.

Зозуля давно виступає проти Росії та її агресії в Україні. Футболіст підтримує і допомагає українським військовим та їхнім сім’ям. Роман заснував благодійний фонд «Народна Армія», який всіляко допомагає ЗСУ, тісно співпрацює з різними волонтерськими організаціями. Зозуля неодноразово виїжджав до зони АТО, аби особисто підтримати українських військових.

Через цей скандал Роман залишився без футболу. Гравець не може грати ні за «Райо», ні за «Бетіс», оскільки останній, оформивши угоду оренди, виключив Зозулю із заявки команди. А 31 січня ще й закрилося трансферне вікно.

В Україні вболівальники організували флешмоб на підтримку Зозулі. Однак хотілося б почути й офіційну реакцію на ці події з боку нашої держави. Бо якщо нападника збірної, патріота своєї країни, який допомагає боротися з російськими окупантами, звинувачують у нацизмі – це плювок в «обличчя» Української держави. І на таке неподобство потрібно реагувати на офіційному рівні.

Ярослав ТИМОШИК

Like

Редакція

Редакція “Українського репортера”


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *