Дуже розчарували уболівальників “Шахтар” і київське “Динамо”

Столичні футболісти на виїзді поступилися іспанському «Вільярреалу» й слідом за донецьким «Шахтарем» припинили виступи в Лізі Європи.

Динамівці у Києві тиждень тому поступилися «Вільярреалу» з рахунком 0:2. Чи продемонстрували вони бійцівський характер у матчі відповіді, показавши класний футбол? Ні! Були, радше, хлопчиками для биття.

В Іспанії “перший тайм пройшов за повного домінування господарів, – йдеться на сайті Української асоціації футболу. – На 9-й хвилині вище цілі пробив Бакка, пізніше хороший випад «Динамо» завершився невдалим перекиданням Буяльським Асенхо, а потім «Вільярреалу» вдалося забити швидкий м’яч — після позиційної атаки Жерар Морено головою замкнув подачу Чуквуезе.

Кияни до перерви так і не створили небезпечних моментів, тоді як суперники збільшили перевагу. Після невдалого вибивання Миколенка Парехо вивів Жерара Морено на ударну позицію, і форвард «Вільярреала» за допомогою рикошету від Забарного оформив дубль. За такого перебігу подій другий тайм перетворився на формальність”.

А що ж “Шахтар”?  “У матчі-відповіді на столичному НСК «Олімпійський» гірникам потрібно було відігравати три пропущені в Римі м’ячі, але це виявилося для них занадто складним завданням, – повідомляє сайт Української асоціації футболу.

-Футболісти «Шахтаря» одразу ж спробували перевести гру поближче до воріт «Роми», однак першого удару завдали гості — Крістанте виграв боротьбу у штрафному та пробив вище цілі. У гірників перший момент виник на 13-й хвилині: атаку після передачі з флангу завершував Алан Патрік, який зробив це не найкращим чином.

У подальшому помаранчево-чорні міцно заволоділи ініціативою, і основні події відбувалися переважно на половині поля італійського клубу. Декілька разів проходили небезпечні передачі гірників із правого флангу, де вдало комбінували Додо, Тете та центральні півзахисники, що допомагали їм. Були спроби й відзначитися ударами з далекої відстані у виконанні Алана Патріка та Соломона. Але всього цього виявилося замало навіть для одного забитого м’яча.

А вже на початку другого тайму всі питання зняв Майораль, який завершив одну з небагатьох атак «Роми». Карсдорп пройшов із м’ячем до штрафного «Шахтаря» й віддав у центр, а Кривцов, перериваючи передачу, лише підіграв супернику.

Після цього римляни стали почуватися ще більш упевнено, невимушено створивши кілька моментів біля воріт Трубіна. Але забити вдалося господарям. Після розіграшу штрафного й скидки Алана Патріка відзначився Мораес. Утім, розвинути успіх помаранчево-чорні не зуміли, натомість дозволи «Ромі» впіймати їх на невдалій спробі створити штучний офсайд, і Майораль оформив дубль”.


Фото uefa.com

Like

Редакція

Редакція “Українського репортера”


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *