Чемпіонат України з велоспорту: група спортсменів врізалася у гурт людей (+відео)

Небезпечна екстремальна ситуація сталася на Львівщині, де 19-20 червня тривав Чемпіонат України з велоспорту (шосе). Змагалися спортсмени в олімпійських видах програми.

Хтось з присутніх уболівальників зняв на відео, як суддівська колегія розпочала нагородження переможців чоловічої гонки у той час, коли змагання ще не закінчилися. Група велосипедистів врізалася у гурт людей. Спочатку чути чиїсь захоплені вигуки : «Браво! Браво, чоловіки», а потім – схвильовані: «Швидку! Швидку!».

Офіційні інстанції поки що не повідомляють про кількість постраждалих, але, як зазначають очевидці, на жаль, є травмовані. Відповідно до правил, в зонах старту-фінішу спортсменів повинні були бути встановлені відповідні бар’єри, огородження для безпеки життя і здоров’я спортсменів, глядачів.

Як відомо, Міжнародний союз велосипедистів встановив, що під час змагань зона довжиною мінімум 300 метрів до фінішу і 100 метрів після фінішної межі повинна бути обмежена бар’єрами. У цій зоні можуть знаходитися тільки представники організаторів перегонів, гонщики, медперсонал, менеджери команд і акредитовані представники ЗМІ. Судячи з цього аматорського відео, обмежувальних бар’єрів не бачимо.

Чи відомо міністру молоді та спорту України Вадимові Гутцайту та керівним функціонерам відомства про цю ситуацію? Які заходи вживає міністерство для того, щоб не порушувалися правила, аби спортсмени та уболівальники перебували в безпеці під час велосипедних перегонів?

Чемпіонат України з велоспорту на Львівщині проходив під патронам Мінмолоді та спорту, Федерації велоспорту України, Управління молоді та спорту Львівської облдержадміністрації, Львівської обласної федерації велоспорту.

Відео з відкритих джерел.

Фото на головній сторінці: прес-служба Нацгвардії

Like

Редакція

Редакція “Українського репортера”


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *