Спробуйте рецепт від тернополянки, який потрапив до топ найсмачніших пасок

Рецепт Великодньої паски від Світлани Саченко, викладачки Тернопільського національного економічного університету, потрапив у топ найсмачніших. Про це свідчать відгуки господинь в Інтернеті.

Пані Світлана поділилася своїм рецептом із місцевим виданням “Реально”. Найсмачнішу паску ще встигнете спекти і ви, наші дорогі читачі.

Отже, нам знадобиться 1 кг борошна, півлітра молока, 150 г масла, 100 г маргарину, 2 стакани цукру, 5 яєць, 75 г дріжджів, 150 г родзинок чи кураги (можна і те, і те), столова ложка ванільного цукру, цедра з апельсина і цедра з лимона.

Готуємо опару: в теплому молоці розчиняємо дріжджі, додаємо склянку цукру, 2-3 столові ложки борошна, старанно розмішуємо, накриваємо рушником і ставимо в тепле місце. Тим часом відділяємо білки від жовтків.

Окремо розтираємо жовтки з цукром і ванільним цукром, а білки розтираємо в густу піну з 2 столовими ложками цукру і дрібкою солі. Коли опара збільшиться удвічі, додаємо розтоплені масло та маргарин, решту борошна, розтерті жовтки і замішуємо тісто. Місити доти, поки воно почне відлипати від рук. Якщо тісто буде прилипати до рук, треба додати ще трішки борошна. Накриваємо рушником і залишаємо у теплі.

Додаємо в тісто цедру апельсина та лимона (потерти тільки верхній шар, біле дасть гірчинку) і помиті та посушені родзинки, вимішуємо тісто, насамкінець обережно додаємо збиті білки і також дуже обережно вимішуємо тісто. Вистелені папером (чи паперові куповані) формочки заповнюємо наполовину тістом. Випікаємо при температурі 180°С 35-45 хвилин. Готовність можна перевірити дерев’яною шпажкою. Така паска виходить дуже смачною, до того ж довго не засихає.

Веселих свят!

Like

Редакція

Редакція “Українського репортера”


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *