Шаурма по-київськи: отруєння десятиліття

Отруєння шаурмою в Києві стало наймасовішим за останні десять років. Про це заявив начальник ГУ Держпродспоживслужби у Києві Олег Рубан, повідомляє “Укрінформ”.

Він зазначив, що за попередніми висновками, отруєння могла спричинити сальмонела в курячому м’ясі.

Від початку тижня до лікарень із гострою кишковою інфекцією звернулися 70 киян і мешканців області (серед них десятеро дітей і одна вагітна). 60 осіб госпіталізовано. Відучора звернень не було.

Усі потерпілі купували шаурму в чотирьох ятках: біля станцій метро “Лісова”, “Дарниця”, “Оболонь” і “Поштова площа”. Дозвільних документів ці точки продажу не мали. Правоохоронці – нарешті – з’ясовують законність їхньої роботи.

Олег Рубан повідомив, що такого у столиці не було майже десять років. Пересічно за рік фіксується від трьох до семи спалахів гострих кишкових інфекцій, від яких потерпають до 15 осіб.

За його словами, нинішню ситуацію можна пояснити, серед іншого, тим, що закон дозволяє перевірки таких суб’єктів господарювання раз на два роки. У результаті підприємці що два роки змінюють адресу й таким чином уникають перевірок узагалі, заявив Олег Рубан.

Like

Serg

Журналіст “Українського репортера”


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *