Зимові Олімпійські ігри-2018 у цифрах і фактах

XXIII зимова Олімпіада розпочалася у Пхьончхані, Північна Корея. Перші ігри відбулися у 1924 році в Шамоні, Франція. Хоча статус зимової Олімпіади цим іграм було надано трохи пізніше. У Франції змагання називалися Міжнародним тижнем зимових видів спорту.

Назва міста Пхьончхан перекладається, як “мир” і “процвітання”. Кращого девізу для спортсменів годі й побажати. У місті проживають 10 тисяч жителів, а в однойменному регіоні — майже 44 тисячі.

Місто Пхьончхан розташоване у горах Східної Кореї за 130 кілометрів від столиці. Засніжені довгі зими ідеально підходять для зимових олімпійських змагань. Щоправда, неподалеку тягнеться 80-кілометровий кордон з Північною Кореєю.

Різниця в часі України з Південною Кореєю становить сім годин. Тож змагання відбуватимуться або вночі, або рано-вранці за київським часом. Олімпійським спортсменам, та й фанам також. доведеться дуже рано вставати або не лягати спати зовсім.

За медалі у Пхьончхані змагатимуться майже три тисячі спортсменів. Змагатимуться вони у 15 дисциплінах, серед яких і класичні ігри — біатлон, бобслей, гірськолижний і ковзанярський спорт. Новими видами цьогорічні ігри не поповняться, але будуть різноманітними.

Під час XXIII зимової Олімпіади відбуватимуться змагання сноубордистів Big Air – у повітрі спортсмени виконуватимуть різноманітні трюки. А також проходитиме масовий швидкісний забіг на ковзанах.

Через допінговий скандал під час зимових Ігор у 2014 році в Сочі російських спортсменів на цьогорічній Олімпіаді зобов’язали виступати під нейтральним прапором.

Поки що лідером за кількістю медалей на зимових Олімпійських іграх є Німеччина. Її спортсмени завоювали 377 медалей, із яких 137 золотих, 135 срібних і 106 бронзових.

Олімпійський стадіон у Пхьончхані побудували спеціально до цих Олімпійських ігор. Церемонії відкриття і закриття XXIII Олімпійських ігор мають змогу подивитися 35 тисяч уболівальників, саме стільки він уміщає глядачів.

Факельна естафета Олімпійського вогню проходила через усі великі міста та регіони Південної Кореї. До “олімпійської столиці” вогонь несли сім з половиною тисяч бігунів.

1,07 мільйона — саме стільки квитків було заплановано розповсюдити на олімпійських заходах, однак, за оцінкою експертів, квитки продавалися доволі повільно. Багато фанатів вважали ціни на квитки занадто високими, а готельні номери — задорогими.

Напередодні офіційного відкриття зимових Ігор у південнокорейському Пхьончхані провели перші змагання – з керлінгу у змішаному режимі. Вони були вперше включені до програми Олімпіад.

Підготувала Світлана ФРОСЕВИЧ

Like

Редакція

Редакція “Українського репортера”


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *