Зідан, Роналду, Буффон та інші: ФІФА назвала кращих футбольних людей 2017 року

Церемонія нагородження найкращих футболістів, тренерів та менеджерів за версією ФІФА, що відбулася в Лондоні, була дуже багатою на живі та щирі емоції. Особливо зворушливими стали сльози італійця Джанлуїджі Буффона – 39-річного голкіпера визнали найкращим воротарем сезону.

Найкращим гравцем року досить прогнозовано став футболіст мадридського «Реалу» Кріштіану Роналду. Португалець отримав нагороду цілком заслужено. У 2017-му CR7 виграв чемпіонат Ісп

Не дивно, що найкращим тренером року визнали наставника того ж «Реалу» Зінедіна Зідана. 43-річний француз сьогодні по праву вважається топовим тренером і є дуже жаданою трансферною ціллю для багатьох європейських клубів. У минулому сезоні Зідан на чолі «Реалу» виграв чемпіонат Іспанії, Лігу чемпіонів, клубний чемпіонат світу, Суперкубок УЄФА і Суперкубок Іспанії. До речі, ФІФА визнала Зідана найкращим тренером року вдруге поспіль.

Дуже гострою була боротьба за звання найкращого воротаря. Претенденти більш ніж достойні: Мануель Нойер («Баварія»), Кейлор Навас («Реал») та Джанлуїджі Буффон («Ювентус»). Престижна нагорода дісталася останньому. Італієць настільки розчулився, що не зміг стримати сліз. «Це велика честь для мене отримати нагороду в такому віці. Хочу подякувати клубу, тренеру і своїм партнерам по команді, тому що саме вони зробили це можливим», – сказав на церемонії нагородження Буффон, після чого розплакався.

У номінації «найкраща футболістка року» перемогла Ліка Мартенс з «Барселони».

Кращим голом сезону визнали фантастичний «удар скорпіоном» гравця лондонського «Арсеналу» Олів’є Жиру.

Приємна нагорода дісталася фанам шотландського «Селтіка». «Кельтів» визнали найкращими вболівальниками минулого сезону.

Окрім цього ФІФА назвала символічну збірну 2017-го року:

Буффон («Ювентус»), Рамос («Реал»), Бонуччі («Мілан»), Марсело («Реал»), Дані Алвес (ПСЖ), Модріч («Реал»), Кроос («Реал»), Іньєста («Барселона»), Мессі («Барселона»), Неймар (ПСЖ), Роналду («Реал»).

Ярослав ТИМОШИК

Like

Редакція

Редакція “Українського репортера”


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *