Зеленський нагородив українських чемпіонів і анонсував Олімпійські ігри в Україні

Президент України Володимир Зеленський нагородив переможців чемпіонату світу з футболу U-20 і чемпіонів Європейських ігор-2019, а також дав завдання підготувати план проведення Олімпійських ігор у країні.

Про це повідомляється на офіційній сторінці президента України.

У вівторок 16 липня президент України Володимир Зеленський з дружиною завітали до бази “Конча-Заспа”, де вручили державні нагороди футболістам збірної України U-20, які перемогли на чемпіонаті світу в Польщі. Також президент нагородив золотих медалістів ІІ Європейських ігор, на яких Україна посіла загальнокомандне третє місце.

“Пишаюся тим, що живу з вами в одній країні, в один час. Держава для вас, спортсменів, замало робила. Ми хочемо це змінити – ставлення і до вас, і до спорту”, – заявив Зеленський.

Також президент дав завдання міністру спорту Ігорю Жданову і голові НОК Сергія Бубці розробити стратегічний план, щоб претендувати на проведення Олімпійських ігор

“Нам потрібен певний план, що ми, скажімо, готові за 3-4 роки все побудувати, і тоді можемо бути в черзі і прийняти Олімпіаду. Ми повинні бути амбітними”, – наголосив президент.

За словами голови держави, наразі потрібно розбудовувати спортивну інфраструктуру, яку потім можна буде використати для проведення Олімпійських ігор.

“Треба дати завдання нашим хлопцям, які шукають інвестиції, дати завдання нашому бюджету, щоб щорічно виділялися гроші на об’єкти, які нам потрібні, а потім будуть використані для Олімпіади. Треба хоча б намагатися цього досягти”, – заявив Зеленський.

16 липня стало відомо, що президент України Володимир Зеленський захотів зустрітися зі збірною України U-20, яка перемогла на чемпіонаті світу-2019.

Like

Редакція

Редакція “Українського репортера”


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *