Збірна КНДР прибула на Олімпіаду

Ввечері 1 лютого збірна Північної Кореї прибула на XXIII зимові Олімпійські ігри в південнокорейському Пхьончхані. 

Загалом делегація складається з 32 людей, серед яких десять спортсменів:  двоє фігуристів (спортивна пара Тхе Ок Ем і Чу Сік Кім), двоє шорт-трекістів, троє лижників і троє гірськолижників.

Крім цього Північна та Південна Корея виставлять на Іграх об’єднану жіночу команду з хокею. Це активно критикують у Сеулі. Зокрема, тренер південнокорейської збірної заявляв, що об’єднання команд ставить хрест на шансах завоювати золоту медаль у цьому виді спорту.

Таким чином, Північна Корея буде представлена у п”яти видах спорту: гірських лижах, лижних перегонах, шорт-треку, фігурному катанні (у змаганні спортивних пар) і жіночому турнірі з хокею.

Загалом КНДР відправить на Олімпіаду в Пхьончхані делегацію з 550 людей: 230 уболівальників, 140 артистів музичного колективу «Самдзійон» і 30 членів демонстраційної команди з тхеквондо. Плюс співробітники Національного олімпійського комітету і, звичайно ж, спортсмени.

І найголовніше: Кореї домовилися про те, що 9 лютого на церемонії відкриття Олімпіади їхні збірні  пліч-о-пліч пройдуть під спільним прапором (зображення Корейського півострова на білому фоні). Так уже тричі робили в минулому: у 2000 році на Іграх в Сіднеї, в 2004-му в Афінах і в 2006-му в Турині.

Загалом на Олімпійських іграх в Пхьончхані виступлять 2 925 спортсменів з 92 країн. Україну представлятимуть 33 атлети.

Like

Рост

Журналіст “Українського репортера”


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *