За “золото” Олімпіади-2018 Олександр Абраменко отримав $125 тисяч, квартиру й орден

Орденом «За заслуги» ІІІ ступеня нагородив олімпійського чемпіона з фристайлу Олександра Абраменка Президент України Петро Порошенко. Таку ж нагороду отримав головний тренер збірної команди України з фристайлу Енвер Аблаєв.

Голова держави відзначив атлета та його тренера за єдину медаль на ХХIII зимових Олімпійських іграх у південнокорейському Пхьончхані. Олександр Абраменко завоював золоту медаль у чоловічому фристайлі. Це стала перша в історії України медаль у цьому виді спорту.

“Найщиріші вітання. Це заслужена нагорода. Ви зробили більше, ніж багато хто, для популяризації нашої держави, і я вас вітаю з цією заслуженою перемогою. В Україні дуже давно не було олімпійських медалей. Думаю, що це перемога. Про яку мріяли і, чесно кажучи, не всі вірили, що в нас буде “золото”. Ти вже назавжди в пантеоні слави українського олімпійського спорту”, – сказав Петро Порошенко, вручаючи орден спортсмену.

Також президент вручив золотому медалісту сертифікат на квартиру. На скільки кімнат – не повідомляється. За словами Олександра Абраменка, який є уродженцем Миколаєва, власне житло для нього було другою мрією після перемоги на Олімпіаді. Він пообіцяв запросити главу держави на новосілля.

Також атлет розповів, що Міжнародний олімпійський комітет попросив передати одну з лиж, на яких він переміг на Олімпіаді, з автографом для музею у Лозані: “Я перебував у якомусь  незрозумілому відчутті. Це для мене був якийсь сон. Але я дуже зрадів, що  зміг завоювати і принести Україні першу золоту медаль у нашому виді спорту”.

Також олімпійський чемпіон отримає призові – державну нагороду в розмірі $125 тисяч у гривневому еквіваленті.

Нагадаємо, за результатами виступу на ХХIII зимових Олімпійських іграх 2018 року у місті Пхьончхані збірна України завоювала лише одну золоту медаль у змаганнях з лижної акробатики (фристайл) та посіла 21-е місце в загальнокомандному заліку.

Перше місце у Норвегії – завоювала на аренах Пхьончхана-2018 39 нагород (14 золотих, 14 срібних і 11 бронзових). Другими були німці – 31 медаль (14, 10, 7), третіми стали канадці – 29 (11, 8, 10). Олімпійці 62-х країн-учасниць не здобули у Пхьончхані жодної медалі.

Like

Рост

Журналіст “Українського репортера”


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *