За Україну на Чемпіонаті світу з футболу U-20 грає син загиблого героя війни з Росією

У складі молодіжної збірної України фіналістом чемпіонату світу з футболу U-20 став Кирило Дришлюк – син загиблого героя війни з Росією – Павла Дришлюка.

Про це повідомляє спільнота Supporters Ukraine у Фейсбуку.

У переможному півфіналі чемпіонату світу проти Італії у складі збірної України весь матч відіграв Кирило Дришлюк, батько якого – легендарний майор авіації Павло Дришлюк загинув 6 червня 2014 року, коли його літак-фоторозвідник Ан-30Б, що здійснював спостережний політ над містом Слов’янськ, Донецької області, був збитий російськими терористами з ПЗРК.

Ракета влучила у правий двигун, почалася пожежа, вогонь перекинувся на праве крило, літак почав втрачати висоту і падати на житлові квартали Слов’янська. Командир екіпажу Костянтин Могилко віддав наказ екіпажу залишити літак. Борттехнік Павло Дришлюк допоміг двом молодим лейтенантам зняти бронежилети, одягти парашути і вистрибнути з літака на висоті 800 м. Сам він разом з командиром підполковником Костянтином Могилком і бортмеханіком прапорщиком Олексієм Потапенком залишився в літаку.

Ціною власного життя екіпаж скерував літак за межі міста й запобіг жертвам серед мирного населення. Машина впала північніше Слов’янська, за селом Пришиб. Загинули п’ять членів екіпажу: командир літака Костянтин Могилко, борттехнік Павло Дришлюк, бортмеханік Олексій Потапенко, оператор фотозйомки Сергій Камінський та радист Володимир Момот. Врятувались, зістрибнувши з парашутом, лейтенанти Кирило Крамарєв та Василь Полажинець, а також штурман-інструктор підполковник Сергій Ніколаєв.

19-річний Кирило Дришлюк є вихованцем київського “Динамо”, зараз він виступає за “Олександрію”.

Like

Редакція

Редакція “Українського репортера”


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *