Юнацька збірна України U-17 вийшла на Євро

Підопічні Сергія Попова посіли друге місце в групі 1 еліт-раунду і здобули путівку до фінальної частини чемпіонату Європи.

Перед заключним матчем еліт-раунду проти господарів міні-турніру австрійців у юнацької збірної України було доволі хитке становище. У нашої команди було всього три очки після двох матчів: перемоги над Швецією 2:1 та поразки від Франції 1:3. Турнірна ситуація зобов’язувала «жовто-синіх» будь-що перемагати команду Австрії, яку у цьому поєдинку влаштовувала і нічия.

Матч розпочався «гірше не вигадаєш». Вже на 15-й хвилині українці пропустили: нападник австрійців Шмід не залишив жодних шансів нашому воротареві. До слова, господарі у дебюті гри могли забити набагато більше, але свої моменти не використали. Після пропущеного м’яча команда Попова зібралася і почала створювати моменти. Відігрались наші вже за 10 хвилин. Статус-кво у матчі точним ударом відновив Кащук.

По перерві австрійці знову почали нагнітати ситуацію біля воріт збірної України. Наші хлопці багато захищалися і дуже рідко атакували. Господарі могли принаймні тричі забити – чудові моменти втратили Шмід та Вейєрмайєр. Матч добігав завершення, вже йшов компенсований час і збірна Австрії, напевно, вже бачила себе на юнацькому Євро. Інший план був у нашої команди.

На третій компенсованій хвилині «жовто-сині» заробили штрафний, який влучно реалізував Кащук. Нападник «Шахтаря», оформивши дубль, став героєм матчу та вивів свою команду до фінальної стадії Євро.

Ми їдемо до Хорватії!!!

Чемпіонат Європи-2017 з футболу
Юнацькі команди U-17
Еліт-раунд
Група 1
3-й тур
Україна – Австрія 2:1 (1:1)
Голи: 0:1 – Шмід (15), 1:1 – Кащук (24), 2:1 – Кащук (80+3)
Турнірне становище:
1. Франція – 7 очок
2. Україна – 6
3. Австрія – 4
4. Швеція – 0

Ярослав ТИМОШИК

Like

Редакція

Редакція “Українського репортера”


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *