Володимир Кличко оголосив про завершення кар’єри (+відео)

Видатний український боксер Володимир Кличко йде з великого спорту. Чемпіон XXVI Олімпійських ігор в Атланті, екс-чемпіон світу з боксу в надважкій вазі за версіями WBO, IBF, IBO, WBA – попрощався з боксом у віці 41 року. Відповідна заява з’явилася на його офіційному сайті.

Володимир Кличко виступав на професійному рингу 21 рік – з 1996 року. За цей час він провів 69 боїв, в яких здобув 64 перемоги (53 – нокаутом), 5 боїв програв. Найважчими для Кличка-молодшого стали дві остані поразки.

У листопаді 2015 року в 12-раундовому поєдинку в нього відібрав усі пояси і титули британець Тайсон Ф’юрі. Реваншу любителі боксу так і не дочекалися: бій неодноразово переносився через травми британця та вживання стероїдів. Потім Ф’юрі взагалі вирішив піти зі спорту через проблеми з психікою та наркотичну залежність. Потім начебто передумав.

Востаннє Володимир Кличко виходив на ринг 29 квітня 2017 року, але спроба повернути собі чемпіонство виявилася невдалою. В 11 раунді британець Ентоні Джошуа відправив його в глибокий нокдаун, після чого рефері довелося зупинити бій.

Обидва боксери вели переговори про реванш, однак Кличко вирішив завершити кар’єру. Володимир натякнув, що спробує себе в новій кар’єрі, тож користувачі соцмереж одразу припустили що він слідом за братом спробує себе в політиці. Зараз блогери жартома підбирають Кличку-молодшому місто, неподалік Києва, де він зможе балотуватися в мери.

Утім політичні аналітики до можливого повернення Володимира на батьківщину ставляться скептично. Чемпіон світу з боксу впродовж багатьох років мешкає за кордоном і давно став громадянином світу. Його боксерська кар’єра розквітла в Німеччині, там він нещодавно представляв свій бренд Klitschko, Володимир одружився на американці, і в США народилася його дочка. Можна лише припускати, які у Кличка-молодшого є паспорти, крім рідного – з тризубом.

Фото Кирила ХМІЛЬОВА

Like

Рост

Журналіст “Українського репортера”


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *