Волейбольні успіхи українців: чоловіки виграли Євролігу, жінки вийшли до фіналу

Волейбольні успіхи українців. Поточний сезон продемонстрував, що на рівні збірних команд українці є одними з кращих у Європі. Приємно, що неабияких результатів досягли як чоловіча, так і жіноча команди.

Перемоги наших збірних дозволять з оптимізмом дивитися у майбутнє.

Чемпіони

Чоловіча збірна України з волейболу стала переможцем Євроліги. У фінальному матчі, який відбувався в Данії, наша команда перемогла збірну Македонії – 3:1 (25:15, 25:22, 24:26, 25:13).

Уже з перших хвилин матчу «жовто-сині» взялися доводити свої чемпіонські амбіції. Першу та другу партії підопічні Угіса Крастіньша впевнено виграли. Могла наша команда перемогти і з розгромним рахунком. У третій партії команди йшли очко в очко, а українці отримали право на матч-бол за рахунку 24:23 на свою користь. Однак Македонці зуміли вистояти, відіграти три очки та виграти партію – 24:26. Так рахунок у матчі став 2:1 на користь української збірної.

Проте особливої інтриги македонці не створили. Вже у заключній партії наша команда розгромила суперника 25:13 і завоювала титул. Найкращим у складі «жовто-синіх» став Максим Дрозд, який за матч набрав 20 очок.

У поєдинку за бронзові нагороди збірна Швеції перемогла господарів турніру, команду Данії, з рахунком 3:1.

Претенденти на чемпіонство

Своєрідну естафетну паличку у чоловіків перейняли наші дівчата, які у півфіналі Євроліги здолали іспанок. Нагадаємо, перший матч, як повідомляв «Український репортер», відбувався в Івано-Франківську та завершився перемогою нашої команди – 3:1. Матч-відповідь в Іспанії українки, на жаль, програли 3:2, але за підсумками протистояння вийшли до фіналу.

У битві за титул збірна України побореться з командою Фінляндії. Матчі відбудуться 5 та 9 липня.

Ярослав ТИМОШИК

Like

Редакція

Редакція “Українського репортера”


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *