Волейбол: жіноча збірна України – чемпіон Євроліги (+відео)

У другому матчі фіналу проти команди Фінляндії наші волейболістки здобули впевнену перемогу і завоювали титул найкращої збірної Європи.

Євроліга. Фінал

Матч-відповідь

Україна – Фінляндія 3:1 (17:25, 25:23, 27:25, 25:16)

Перший матч: 3:1

Жіноча збірна України з волейболу вперше в історії виграла Євролігу. Впевнена перемога на виїзді у першому матчі перетворила нашу команду на фаворита протистояння. Можливо, це зіграло злий жарт із «синьо-жовтими», бо вони досить несподівано програли першу партію – 17:25. Інтрига відродилася, особливо напруженими були друга та третя партії матчу, в яких команди «висіли на п’ятках» одна в одної. Та все ж українки були більш сконцентрованими і, незважаючи на шалений опір фінок, виграли обидві партії з різницею в 2 очки. На заключну частину протистояння сил у гостей відверто не вистачило – розгром від українок із рахунком 25:16. Найрезультативнішими у складі «синьо-жовтих» стали: Надія Кодола та Анна Степанюк. На рахунку дівчат по 19 очок.

Таким чином, вигравши обидва матчі фіналу з однаковим рахунком 3:1, жіноча збірна України з волейболу стала тріумфатором цьогорічного розіграшу Євроліги. Нагадаємо, раніше чоловіча збірна України теж перемогла у цьому турнірі.

Ярослав ТИМОШИК

Фото fvu.in.ua

 

Like

Редакція

Редакція “Українського репортера”


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *