Віталій Кличко у Залі боксерської слави (+відео)

Мер Києва, екс-чемпіон світу з боксу Віталій Кличко став першим українцем, якого включили до Міжнародної зали та музею боксерської слави у категорії «Сучасні боксери».

Урочиста церемонія введення, у якій взяли участь обидва брати Клички, відбулася в містечку Канастота (штат Нью-Йорк, США), повідомляє сайт КМДА.

«Я б назвав це казкою, про яку навіть не мріяв. Моє ім’я з’явилося поруч із іменами таких легенд, як Мухамед Алі, Джо Фрейзер, Майк Тайсон та інших. У світі є мільйони боксерів, тисячі чемпіонів світу, але бути серед легенд світового боксу – це, справді, вражаюче! Треба боротися за свою мрію, працювати, ніколи не опускати рук і не зупинятися. І тоді – можливо все», – сказав Віталій Кличко, виступаючи на церемонії. Він також розповів свою улюблену історію про те, як підлітком пообіцяв друзям завоювати пояс тодішнього чемпіона світу Майка Тайсона. І хоча ніхто не повірив у це, і друзі сміялися з такої заяви, через 18 років Віталій Кличко здобув пояс. Майк Тайсон, який теж був присутній на церемонії, слухав цю історію дуже зацікавлено.

Також Віталій Кличко подякував брату, який завжди був поруч і приїхав підтримати його в урочистий момент. «Разом ми удвічі сильніші. Разом ми багато зробили в світовому боксі», – сказав Віталій Кличко.

Окремим дійством перед церемонією введення нових членів до Міжнародної зали боксерської слави є «Парад чемпіонів». Легенди світового боксу в кабріолетах їдуть містом, а тисячі людей, які з’їжджаються у цей день із різних куточків світу, вітають їх.

Серед інших нових членів Зали слави, які також взяли участь у церемонії цьогоріч, – мексиканський боксер у надлегкій та напівлегкій вазі Ерік Моралес та американський боксер у середній вазі Рональд Райт, телекоментатори Стів Альберт і Джим Грей та промоутер Клаус-Петер Коль.

Посмертно до Зали слави боксу внесли імена прославленого американського боксера у легкій вазі Сідні Терріса, рінг-анонсера Джонні Адді та промоутера Лоррейн Чаргін, яка стала другою жінкою, що удостоїлася такої честі.

Відео:

https://kyivcity.gov.ua/news/vitaliy_klichko_stav_pershim_ukrantsem_yakogo_vklyuchili_do_mizhnarodno_zali_boksersko_slavi.html

Відео із сайту КМДА

Like

Редакція

Редакція “Українського репортера”


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *