Київ розгортає велике будівництво велопарковок

Києву багато чого бракує, щоб стати сучасним європейським містом, яке є зручним для усіх мешканців та гостей. Нещодавно депутати Київради подбали про велосипедистів. Вони прийняли рішення встановити паркувальні велостійки у парках і скверах, біля закладів культури, освіти, поліклінік і лікарень.

Як пояснюють в муніципалітеті, нині у столиці працюють над розробкою Концепції розвитку велосипедної інфраструктури. Зокрема, вона передбачає створення 240 кілометрів веломаршрутів у найближчі роки. Також планується понад 1000 кілометрів транспортних, рекреаційних та приміських шляхів для користувачів велотранспорту. Головними завданнями стануть: зниження транспортного навантаження на автошляхи, створення комфортного та безпечного середовища для розвитку велосипедного руху, інформує сайт Київради.

Розвиток велосипедної інфраструктури передбачає створення безпечних, комфортних та привабливих умов для руху на велосипеді. Відповідно виникає питання облаштування велопарковок для тимчасового і тривалого зберігання велосипедів, а також встановлення велостійок.

“Велосипедний рух набуває дедалі більшої популярності у столиці. Тому велосипедні стійки для паркування потрібні у кожному районі міста та повинні бути обладнані відповідно до окремих проектів. Це сприятиме популяризації здорового способу життя, створенню безпечних умов для руху на велосипеді, а також значно поліпшить екологічний стан міста. Водночас ми пропонуємо покласти навантаження в частині облаштування велостійок не тільки на місто, а й залучити інвесторів, які мають безпосереднє відношення до того, куди приїхали відвідувачі”, – прокментував співавтор рішення, депутат Київради Олександр Бродський.

До речі, на пропозицію Київради відгукнулася Асоціація велосипедистів Києва.

“Ми вдячні депутатам Київської міськради за рішення, яке передбачає встановлення паркувальних велостійок біля закладів культури, освіти та охорони здоров’я, а також у парках і скверах. На жаль, у Києві станом на 2017 рік немає чітко виписаної процедури погодження встановлення велопарковок у місті, але сподіваємось, що це питання буде вирішено після ухвалення в Київраді проекту велоконцепції“, – заявили в Асоціації велосипедистів Києва.

До речі. Пропонуємо вашій увазі погляд “Українського репортера” на велопарковки у польському місті Кракові.

Фото “Українського репортера”

Like

Редакція

Редакція “Українського репортера”


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *