Чемпіонат світу з велоспорту: українець Андрій Гривко потрапив до топ-20

У свої 34 роки капітан збірної України довів, що й досі належить до еліти велосипедистів світового рівня.

У норвезькому Бергені триває чемпіонат світу з шосейного велоспорту, на якому досить успішно виступають українські спортсмени, зокрема лідер та капітан національної збірної Андрій Гривко у роздільній гонці. Як повідомляє Федерація велосипедного спорту України на своїй сторінці у Facebook, Гривко довгий час лідирував на проміжних позначках, але на фінішному підйомі протяжністю 3,4 км дещо збавив оберти. Варто відзначити, що у цьому сезоні 34-річний Гривко виступає дуже потужно та стабільно, адже не перший раз фінішує у топ-20.

Інший представник України 23-річний Костянтин Рибарук виступив не так вдало – 53-тє місце з 64 учасників.

Ну а тріумфував у роздільній гонці голландець Том Дюмолен, який нещодавно переміг у багатоденці «Джиро д’Італія». Том випередив свого переслідувача словенця Прімошу Рогліча на 57 секунд.

Бронзову нагороду здобув британець Кріс Фрум, переможець цьогорічного етапу «Тур де Франс».

До речі

Цьгогоріч протягом  трьох днів у столиці України, а також на території Київської області основними учасниками гучних спортивних заходів були велосипедисти. Адже 26 – 28 травня тисячі українців, а також іноземних гостей мали змогу подивитися на  захоплюючі перегони під час престижної Міжнародної велогонки Race Horizon Park. В епіцентрі подій, на Хрещатику, побували кореспонденти “Українського репортера” і взяли коротке інтерв’ю у титулованого велогонщика Андрія Гривка. Він прибув сюди як уболівальник, а приїхав до Києва на запрошення президента Федерації велоспорту України Олександра Башенка.

Race Horizon Park — це міжнародні змагання з велосипедного спорту на шосе (категорія UCI (International Cycling Union) 1.2, в рамках календаря Europe Tour), що проходять щорічно в столиці України.

Ярослав ТИМОШИК

Like

Редакція

Редакція “Українського репортера”


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *