Велоспорт: у Києві відбувся перший чемпіонат міста з велотріалу

Це стало можливим завдяки відкриттю спеціалізованого майданчика, на якому тепер любителі екстремальної їзди на велосипедах зможуть не лише змагатися, а й вдосконалювати свою майстерність.

Новий веломайданчик для маунтинбайку тепер відкритий для любителів поганяти на гірських велосипедах у столичній школі № 236 (вул. Академіка Заболотного, 144). Він  збудований командою екстрим-парку Khorol KraTrialLand за всіма європейськими стандартами.

Саме тут і відбувся перший відкритий чемпіонат міста з велотріалу, який організували Федерація велосипедного спорту України, Київська міська федерація велосипедного спорту та  департамент освіти і науки, молоді та спорту КМДА.

На цю подію столичні велосипедисти чекали давно, тож не дивно, що змагання викликали неабиякий інтерес. Учасники демонстрували своє вміння долати складну трасу з перешкодами та були в захваті від нового майданчика. Переможці і призери отримали кубки, медалі, грамоти та подарунки.

За словами одного з організаторів змагань Олександра Крата, у майбутньому плануються удосконалення та покращення технічного обладнання траси, а також проведення весняних та осінніх чемпіонатів міста, інформує Федерація велосипедного спорту України.

Свою готовність підтримувати та розвивати цей вид спорту висловив президент Федерації велосипедного спорту України Олександр Башенко, який, до речі, особисто завітав на цю подію.

«Я відкритий та готовий допомагати, коли я бачу щире бажання, ініціативу! Задоволений, що Київ нарешті має свій спеціалізований майданчик з перспективою розвитку, адже з дня на день тріал увійде до Олімпійської програми, а в Україні є величезний спортивний потенціал та дуже перспективне молоде покоління», – розповів очільник Федерації велосипедного спорту України.

Довідково

Велотріал – дисципліна маунтинбайку , що полягає в подоланні перешкод на велосипеді. Перешкоди можуть бути самими різними, природними або штучними: парапети, каміння, колоди, дошки тощо. Головною метою є подолання серії перешкод, не опираючись ногами, руками та іншими частинами тіла.

Фото зі сторінки Федерації велосипедного спорту України https://www.facebook.com/fcuukraine/

Like

Редакція

Редакція “Українського репортера”


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *