Ультрас побили нардепа Юрія Березу (+відео)

Під час дніпровського футбольного дербі між ФК “Дніпро” і СК “Дніпро-1” (2:0) футбольні хулігани побили президента клубу “Дніпро-1” і народного депутата від “Народного фронту” Юрія Березу. Інцидент стався на “Дніпро-Арені” під час матчу 16-го туру другої ліги.

Під час матчу ультрас ФК “Дніпро” вивісили банер: “Мы сломаем вам Березу и развалим ваш “Причал” (неофіційний сайт уболівальників дніпровського клубу).

Ультрас побили нардепа Юрія Березу

Після першого тайму ультрас прибігли в сектор уболівальників СК, де і зав’язалася бійка.

Дісталося і нардепу Березі, на його обличчі розсічення.

Сам він прокоментував бійку на стадіоні так: “В мене донька практично за хвилину забрала внука, який до цього був у мене весь час на руках…

Ультрас побили нардепа Юрія Березу

Я не знаю, як саме це кваліфікувати, але через те, що коїться, на стадіони повинні повернутися правоохоронці… Думаю, що найближчим часом буде засідання ФФУ і ПФЛ. Футбольні хулігани не повинні заважати  дивитися гарний футбол звичайним уболівальникам… І повірте, я зроблю все, як законодавець, щоб відповідь була досить жорсткою… Не виключаю, що повинні з’явитися вироки, наприклад: довічна заборона відвідувати матчі”.

Затримати хуліганів так і не вдалося, а от поліція переклала відповідальність за побиття VIP-вболівальника на керівництво стадіону.

Відповідно до ст. 15 Закону України “Про особливості забезпечення громадського порядку та громадської безпеки у зв’язку з підготовкою та проведенням футбольних матчів” організатор футбольного матчу, оператор спортивної споруди та футбольний клуб несуть відповідальність за забезпечення громадського порядку та громадської безпеки на території спортивної споруди, її трибунах, а органи Національної поліції – на території, прилеглій до спортивної споруди, на шляхах евакуації та в громадських місцях населеного пункту, у якому проводиться футбольний матч, якщо іншого не вимагає характер змагання або перебіг подій під час його проведення. За периметром арени охорону публічної безпеки здійснювали 120 співробітників поліції”, – повідомляє поліція Дніпропетровщини.

Like

Рост

Журналіст “Українського репортера”


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *