Українці перемогли на домашньому чемпіонаті Європи з боксу

Трьома золотими (Юрій Шестак, Олександр Хижняк і Віктор Вихрист), однією срібною (Микола Буценко) та двома бронзовими медалями (Дмитро Замотаєв, Євген Барабанов) завершився для України чемпіонат Європи з боксу 2017 року, який проходив у Харкові з 16 по 24 червня.

Збірна України стала першою у медальному заліку чемпіонату Європи (3-1-2), другими стали росіяни (2-2-1), трійку лідерів замкнули англійці (1-6-1). До п”ятірки найкращих також потрапили ірландці (1-0-2) і вірмени (1-0-0).

Загалом на турнірі, який проходив у харківському палаці спорту “Локомотив”, було розіграно 10 комплектів нагород. Це був 42-й чемпіонат, організований European Amateur Boxing Championships (EUBC). У ньому взяли участь спортсмени з 39 країн.

Змагання в Харкові стали відбірковими до чемпіонату світу з боксу – 2017, який відбудеться у Гамбурзі 25 серпня-3 вересня. Володарями ліцензій стали переможці та призери фіналу чемпіонату Європи-2017, а також Назар Куротчин (до 49 кг), Рамазан Муслімов (до 91 кг) від нашої держави.

Треба сказати, що європейська боксерська першість відзначилася скандалом. Про це читайте тут

Частину російської делегації не пустили в Україну на чемпіонат Європи з боксу (+відео)

Like

Рост

Журналіст “Українського репортера”


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *