Україна оголосила бойкот Мундіалю в Росії

Федерація футболу України (ФФУ) офіційно повідомила ФІФА, що відмовляється від своєї квоти на квитки для вболівальників на чемпіонат світу – 2018, який відбудеться влітку  в Росії. Також ФФУ усунулася від допомоги журналістам в отриманні акредитації на Мундіаль.

Українські вболівальники залишаться вдома?

Відмова ФФУ від квоти на квитки для своїх уболівальників фактично означає, що держава категорично проти того, щоб українці їхали до держави-агресора. З огляду на ціни на квитки, відвідати матчі чемпіонату світу – 2018 зможуть лише дуже забезпечені люди.

Міжнародна федерація футболу (ФІФА) повідомила, що в ході першого етапу продажу квитків (з 14 вересня по 28 листопада 2017 року ) отримала майже 3,5 млн заявок з усього світу. З України – 2 087 індивідуальних заявок.

Під час другого етапу продажу (з 5 грудня 2017 року по 31 січня 2018 року) вболівальники подали 4,9 млн заявок. 51% заявок (2,5 млн квитків) подали російські вболівальники. Далі йдуть німці (338 тис.), аргентинці (186 тис), мексиканці (154 тис.), бразильці (140 тис), поляки (128 тис.), іспанці (110 тис), перуанці (100 тис.), колумбійці (87 тис), американці (87 тис.) і голландці (71 тис.).

Україна подала 30 725 індивідуальних заявок, щоправда, у ФІФА не уточнили, з яких саме регіонів вони надійшли. Можливо, це заявки жителів анексованого Росією Криму або окупованих районів Донецької та Луганської областей.

Україна бойкотує російський Мундіаль

Україна також збирається влаштувати інформаційну блокаду російському Мундіалю. Федерація футболу України оголосила, що не збирається допомагати журналістам в отриманні акредитації.

«Федерація футболу України офіційно підтверджує, що не проводитиме акредитації вітчизняних журналістів для висвітлення фінальної частини чемпіонату світу з футболу, яка відбуватиметься в Росії 14 червня — 15 липня 2018 року. Про це було повідомлено ФІФА 26 січня.” – йдеться в повідомленні ФФУ.

Подейкують, що федерація не хоче брати на себе відповідальність за безпеку медійників.

За правилами ФІФА, для подачі заявки на акредитацію журналісти мають ввести спеціальний ключ, отриманий від своєї федерації футболу. Тепер телевізійникам і “акулам пера” доведеться напряму звертатися до ФІФА, щоб отримати акредитацію.

Крім того, президент Федерації футболу України Андрій Павелко, який одночасно є членом дисциплінарного комітету ФІФА, заявив, що не поїде на чемпіонат до Росії «з поважних причин».

Також можна сміливо припустити, що Україна відмовиться від трансляції матчів Мундіалю на ворожій території.

Нагадаємо, що національна збірна України не пробилася на турнір. Синьо-жовті  посіли третє місце в групі і пропустили вперед ісландців з хорватами, які завоювали право брати участь у світовій першості.

Слабкою втіхою нашим уболівальникам буде те, що збірна Італії, яка є триразовим чемпіоном світу, не пройшла на чемпіонат світу-2018 і вперше за 60 років  залишається вдома. Востаннє без Скуадра Адзурра Мундіаль відбувся у 1958 році.

Like

Рост

Журналіст “Українського репортера”


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *