“У нас не команда, а просто ж…” Валентина Семеренко звинуватила тренера у провалі біатлоністок (+відео)

Жіноча збірна України з біатлону в естафетній гонці фінішувала 11-ю на XXIII зимових Олімпійських іграх в південнокорейському Пхьончхані. Українки стартували під №4 у такому складі: Ірина Варвинець, Віта Семеренко, Юлія Джима й Анастасія Меркушина.

У гонці взяли участь 18 команд, головним фаворитом вважалася збірна Німеччини. Водночас наша жіноча естафетна четвірка – сестри Семеренко, Олена Підгрушна і Юлія Джима – були чинними олімпійськими чемпіонами і планували зберегти це звання. У цьому році на етапах Кубка світу в українських біатлоністок чотири “бронзи” в особистих гонках і естафетне “срібло”. На першому етапі Ірина Варвинець отримала штрафне коло у стрільбі стоячи. У результаті Віті Семеренко Варвинець передала естафету 17-ю з відставанням від лідера в 1 хв. 41 сек.

Семеренко також не змогла вдало відстрілятися в стійці, і вона пішла на штрафне коло. Юля Джима прийняла естафету 17-ю з відставанням у більш ніж дві хвилини. Вона припустилася лише по одному промаху на вогневих рубежах,  змогла відіграти більше хвилини, й Анастасія Меркушина прийняла естафету 10-ю з відставанням в 1 хв. 06 сек. Меркушина допустила лише один промах, але не втримала швидкість.

На фініші Україна програла переможцям 1 хв. 41 секунду.

Олімпійським чемпіоном у жіночій естафетній гонці стала збірна Білорусі –  Надєжда Скардіно, Ірина Кривко, Дінара Алімбекова і Дар’я Домрачева (на фото).

“Срібло” у Швеції (Лін Персон, Мона Брорсон, Анна Магнусон і Ханна Оеберг), а “бронза” у Франції (Анаїс Шевальє, Марі Дорен-Абер, Жюстін Бреза й Анаїс Бескон).

Одразу після фінішу в естафеті Віта Семеренко заявила: “Усім великий привіт, хочу перепросити за нашу поведінку. Можна багато чого поганого наговорити. Знаємо, що ви нас любите, ми вас теж. Вибачте нам.

Сьогоднішня естафета – жах. Штрафне коло… Не знаю, що завадило, сильно хотіла наздогнати, а вийшло як завжди.

Те, що Валі не було, – тяжко всередині. Я намагалася сконцентруватись на своїй роботі. Намагалася не звертати на Валю увагу, але все одно було важко. Валя вчора весь вечір проридала. І це не півгодини. Але це спорт, так вирішив тренерський штаб, навіть головний тренер так вирішив”.

Водночас її сестра, олімпійська чемпіонка Сочі Валентина Семеренко, яку не поставили в “четвірку”, жорстко розкритикувала тренерський штаб на чолі зі словаком Урошем Велепецем і звинуватила його в провалах команди. Зробила це під відео, де Велепец розповідає про вибір складу на жіночу естафетну гонку. У четвірці не знайшлося місця для Валентини Семеренко і капітана збірної – Олени Підгрушної, яка несла прапор України на відкритті Ігор, але так і не провела жодної гонки.

https://www.facebook.com/uabiatlon/videos/1172842799512296/

“Знаєте, вболівальники, просто у нас не команда, а просто ж… Не вірте жодному слову, це просто брехня. Тренер навіть зборів не провів і не повідомив, чому так “кинув” мене. Ані Іра, ані Меркушина не влучали, всі гонки провели гірше за мене. Так боляче, і ображає, коли брешуть тобі в очі.

Навіть Урошу написала: проведіть збори, поясніть. Він злякався, щоб ми його не побили. Він навіть сам сказав, що злякався. Ось так все коротко, але, повірте, тепер я просто не буду мовчати. Боляче, коли розбивають твою мрію, твою роботу… “, – написала Валентина Семеренко.

"У нас не команда, а просто ж..." Семеренко звинуватила тренера у провалі біатлоністок на Олімпіаді   "У нас не команда, а просто ж..." Семеренко звинуватила тренера у провалі біатлоністок на Олімпіаді

"У нас не команда, а просто ж..." Семеренко звинуватила тренера у провалі біатлоністок на Олімпіаді

Like

Рост

Журналіст “Українського репортера”


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *