У чемпіонаті України з футболу планують ввести плей-оф

Наступного сезону у Прем’єр-Лізі зіграють також 12 команд, але організатори обіцяють серйозні зміни у системі проведення чемпіонату.

Про це після зустрічі головних тренерів українських клубів з керівництвом УПЛ розповів президент Прем’єр-Ліги Володимир Генінсон. За його словами, протягом двох тижнів в Україні повинні затвердити новий формат проведення чемпіонату з футболу. «Формат – 12 команд, 4 кола. Тобто, буде два етапи, в кожному по два кола. Порівняно з цим сезоном зміни будуть. Найголовніше – буде стадія плей-оф», – пояснив очільник УПЛ.

До речі, «локомотивом», який виступав за такий формат, став Донецький «Шахтар». Натомість головний тренер «Динамо» Сергій Ребров виступив категорично проти чемпіонату України лише з 12 команд. Ребров, як і президент клубу Ігор Суркіс, наполягають на поверненні формату з 16 командами, які грають між собою у два кола.

Ще одним важливим рішенням, прийнятим на зустрічі, стала ідея проведення зимового збору для національної команди, яку підтримали представники усіх клубів. Такого в українському футболі ще не було, і це дуже позитивний меседж для збірної. Справа в тому, що в цей період року усі клуби готуються на зборах за своєю програмою і відпускати футболістів у збірну, зриваючи таким чином свою підготовку, раніше ніхто не хотів. Але з наступного сезону збірники взимку поїдуть до розташування національної команди.

Ярослав ТИМОШИК

Like

Редакція

Редакція “Українського репортера”


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *