«Шахтар» програв «справу Зінченка» у спортивному арбітражному суді

Спортивний арбітражний суд (CAS) відхилив апеляцію донецького «Шахтаря» у справі про дострокове розірвання контракту Олександром Зінченком.

Про це повідомив офіційний сайт юридичної компанії SILA International Lawyers, яка представляла інтереси українця і його колишнього клубу «Уфи».

Нагадаємо, Зінченко у 2014 році в односторонньому порядку розірвав контракт з «Шахтарем», а згодом, уже як вільний агент, перейшов до «Уфи». «Гірники» були не згодні з таким станом справ – вони вимагали компенсації за свого гравця. «Уфа», аби остаточно вирішити усі суперечності, звернулася до міжнародних футбольних інституцій. Тоді ФІФА присудила Зінченку компенсувати на користь «Шахтаря» суму в розмірі 8 тисяч доларів і не застосовувала санкцій ані до гравця, ані до «Уфи». «Шахтар» подав апеляцію на це рішення, яку суд відхилив.

Цікаво, що у донецькому клубі вимагали дискваліфікувати Зінченка, який сьогодні вважається одним з найталановитіших молодих українських футболістів. «Чи правда, що «Шахтар» добивається дискваліфікації Олександра Зінченка? Цього ніхто і не приховував. Спочатку, коли сталася ця ситуація, ми сказали, що будемо звертатися в певні інстанції», – розповідав у липні цього року гендиректор донецького клубу Сергій Палкін.

Виходить, що юридична служба «гірників» напартачила з контрактом Зінченка, який футболісту вдалося розірвати в односторонньому порядку (а значить, для цього були певні опції). Потім у клубі образилися на власного вихованця і вирішили «зарубати» його, вимагаючи дискваліфікації. Бажання помсти могло нашкодити як футболісту, так і національній збірній України, за яку виступає Зінченко. Дуже «патріотично» – сплавити талановитого футболіста на шкоду всім. Цілком у дусі політики донецького клубу.

Нагадаємо, сьогодні Олександр Зінченко є гравцем англійського клубу «Манчестер Сіті».

Ярослав ТИМОШИК

Like

Редакція

Редакція “Українського репортера”


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *