«Шахтар» впевнено обіграв «Фейєнорд» і точно гратиме у єврокубковій весні

Команда Пауло Фонсеки як мінімум гарантувала собі вихід до Ліги Європи, але «гірники» мають чудові шанси продовжити свої виступи у Лізі чемпіонів

«Шахтар» провів дуже сильний поєдинок за всіма компонентами, перегравши чемпіона Голландії. Матч був багатим на забиті голи та гострі моменти і, безумовно, сподобався вболівальникам.

Гра розпочалася у надзвичайно швидкому темпі; команди без розвідки кинулись атакувати ворота суперника.

На 12-й хвилині гості досить несподівано відкрили рахунок. Хочалава не зміг заблокувати подачу голландців з правого флангу, а Йоргенсен ударом головою замкнув пас партнера.

«Гірники» недовго посипали голову попелом. Фактично у наступній ататці «Шахтар» відігрався. Фред шикарним пасом вивів Тайсона один на один, однак бразилець не зумів переграти кіпера. М’яч опинився у Бернарда, той відпасував на Феррейру, й аргентинець з другої спроби поцілив у ворота – 1:1.

А за 5 хвилин українська команда знову змусила шаленіти харківський стадіон. Захисники «Фейєнорду», здавалося б, відбили атаку «помаранчево-чорних», але припустилися кричущої помилки. Сен-Жюст вибив м’яча точно в ноги Марлосу, який технічним обвідним ударом влучив під поперечину. Ось так за 5 хвилин «Шахтар» перевернув хід поєдинку.

Господарі ще мали кілька чудових нагод, аби забити. Феррейра після подачі кутового та зрізки від Ордеця влучив у поперечину, а з обвідним ударом Бернарда впорався Джонс. Голландські футболісти провели кілька потенційно гострих флангових атак, але серйозно так і не потурбували П’ятова.

У підсумку перший тайм команда Фонсеки провела дуже сильно. «Шахтар» багато комбінував, миттєво вилітав у контратаки (особливо ефективно це робила зв’язка на лівому фланзі Тайсон – Ісмаїлі), зумів проявити характер та швидко відігратися. По суті, крім забитого голу, гості нічим себе не проявили.

По перерві гра дещо заспокоїлася. Команда Фонсеки впевнено контролювала м’яч, але не поспішала лізти вперед. Рахунок дозволяв це робити. За логікою «Фейєнорду» потрібно було атакувати, аби відігратися, але голландці робили це якось інертно.

Тривалий час гра була без моментів, а ледь не перший гострий випад «Шахтаря» перетворився на гол. Причому гол шедевральний. «Гірники» серією швидких передач в один-два дотики вивели Марлоса на ударну позицію. Півзахисник технічним фінтом прибрав опонента і класно перекинув голкіпера, який вийшов з воріт, аби заблокувати Марлоса. Показова комбінація вкотре підтвердила – з атакою у «Шахтаря» все гаразд.

Забивши, донецька команда дещо розслабилася і на певний час втратила контроль над грою. «Фейєнорд» мав два чудових моменти, але надійно зіграв П’ятов. У одному з епізодів Андрію довелося покинути штрафний майданчик й у відчайдушному підкаті заблокувати удар опонента.

Після цього «Шахтар» одразу прийшов до тями і більше не дозволяв гостям створювати гостроту біля власних воріт. Команда Фонсеки довела матч до логічного завершення і впевнено перемогла.

Набравши 9 очок, «гірники» точно не опустяться нижче 3-го місця в групі, яке гарантує вихід до Ліги Європи. Але у «Шахтаря» є чудовий шанс вийти у наступний раунд Ліги чемпіонів. Для цього у двох наступних матчах команді потрібно здобути всього одне очко. Щоправда, матчі ці будуть досить непростими: на виїзді проти «Наполі», для якого це буде останній шанс зачепитися за друге місце, та вдома проти лідера групи «Манчестер Сіті» – команди, яка поки що виграла усі матчі і вже вийшла до 1/8 фіналу.  Але рівень гри «Шахтаря» дозволяє сподіватися, що гірники впораються із цим завданням.

Пауло Фонсека, головний тренер «Шахтаря»:

– Ми швидко пропустили гол, але команда вдало зреагувала, ми зрівняли рахунок, а згодом і вийшли вперед. З того моменту ми повністю домінували на полі, володіли м’ячем, почували себе впевнено. Вважаю, сьогодні була цілковито справедлива перемога «Шахтаря».

У день жеребкування я почув, що «Шахтар» навіть у Лігу Європи не зможе пробитися. 3 перемоги у 4 матчах, вважаю, найкращий результат. У нас наразі гарантована Ліга Європи, але про Лігу чемпіонів говорити зарано, адже попереду на нас чекають два важких поєдинки.

«Шахтар» – «Фейєнорд» 3:1

«Шахтар»: Пятов – Бутко, Хочолава, Ордець, Ісмаїлі – Фред, Степаненко – Марлос, Тайсон, Бернард (Алан Патрік, 72) – Феррейра (Дентіньо, 89)

«Фейєнорд»: Джонс – Ньюкооп, Тапіа (Дікс, 72), Жюст, Хапс – Амрабат, Ель-Ахмаді, Вильена – Бергейс, Йоргенсен (Ларссон, 80), Боетіус
Голи:Феррейра, 14,Марлос, 17, 68 – Йоргенсен, 12.

Ярослав ТИМОШИК

Відео дивитися тут

Like

Леонід Фросевич

Головний редактор “Українського репортера”


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *