Президент Федерації велоспорту Олександр Башенко: “Відомі команди упевнені у високому рівні організації гонки Race Horizon Park-2018”

Міжнародна велогонка Race Horizon Park-2018 пройде в Києві й області протягом трьох днів – з 1 по 3 червня. Початок весни для цих престижних змагань — традиційно реєстрація команд і формування пелотону гонки. Вже на першому етапі заявили про свою участь сім команд, серед яких представники України, Польщі, Угорщини, Данії, Норвегії, Казахстану і Узбекистану.

Серед тих, хто заявився – постійні учасники і претенденти на лідерство: польська команда Wibatech Merx 7R; амбітна команда з Казахстану VINO-ASTANA MOTORS; новий львівський колектив LVIV CYCLING TEAM, до якого увійшли відомі українські гонщики, як досвідчений Сергій Гречин і молодий майстер спорту міжнародного класу Ілля Клепіков; переможці Race Horizon Park Maidan-2017 датська команда AURA Energi-CK Aarhus. Водночас, є і нові колективи, які вперше поміряються силами в пелотоні Race Horizon Park: GREEN CYCLING NORWAY з Норвегії, угорська KŐBÁNYA CYCLING TEAM і Tashkent Cуcling Team з Узбекистану.

До складу угорської команди увійшов вже знайомий з київської гонкою (2015 рік) Кріштіан Ловассі, який в той час виступав за збірну країни. Атлет в 2017 році став чемпіоном Угорщини, і може претендувати на медалі й в Україні. А один з організаторів молодого колективу з Норвегії, велогонщик Джонас Орсет, зазначив, що взяти участь в київській гонці їх спонукала хороша репутація змагань:

«Ми чули хороші відгуки про гонку Race Horizon Park і сподіваємося провести відмінний уїк-енд з трьома добре організованими змаганнями. Розраховуємо привезти з Києва в Норвегію кілька нагород. З нетерпінням будемо чекати нашого візиту в Україну!»

Для польської команди Team Wibatech Merx 7R участь в Race Horizon Park в Києві вже давно стала невід’ємною частиною сезону. Марек Руткевич, один з лідерів команди, в чудовому настрої і в повній готовності підходить до початку сезону. Як обіцяє спортсмен, цьогоріч постарається виграти більше нагород, у тому числі й вибороти медаль київської гонки Race Horizon Park, де торік до золотої нагороди йому не вистачило секунди, тому має намір піднятися з другої сходинки:

«Хотів би поліпшити свій результат, де я був другим. На Race Horizon Park чекаю гарної гонки і високого результату, сподіваюся, ми зможемо виграти один із заїздів».

Готуються до велогонки не тільки спортсмени, але й партнери та спонсори велогонки. Як відзначили в компанії «Субару Україна», «рух — це життя. Впевнено рухаючись до своєї мети, ми кидаємо виклик і викладаємось на всі 100 відстків, вирішуємо складні завдання і досягаємо все нових, недосяжних раніше вершин. Кожен день на шляху до своєї мети ми стаємо сильнішими. Subaru не з чуток знає, що таке дух спортивних змагань і шлях до перемоги. Як учасник і неодноразовий переможець змагань в автоспорті, Subaru з радістю, вже який рік поспіль, виступає партнером найбільшої велогонки в Україні — Race Horizon Park 2018».

Поки важко передбачити, між якими спортсменами і якими командами розгорнеться основна боротьба, адже реєстрація нещодавно стартувала, утім вже радує широка географія учасників, від представників Європи до Азії. Голова організаційного комітету Race Horizon Park і президент Федерації велоспорту України Олександр Башенко радий постійним учасникам і новим іменам серед гостей київської гонки:

«Велогонка в міжнародному статусі пройде вже в сьомий раз. І якщо перші роки ми працювали на нашу репутацію, то зараз репутація працює на нас. Не може не радувати, що відомі команди та новачки з однаковим ентузіазмом заявляються для участі й упевнені у високому рівні проведення та організації змагань. Літо потрібно починати в Києві!»

Нагадаємо, що міжнародна велогонка Race Horizon Park-2018 пройде в Києві й області протягом трьох днів з 1 по 3 червня, традиційно під час святкування Дня Києва. Race Horizon Park складається з п’яти змагань категорії 1.2: трьох групових велогонок для чоловіків, однієї групової велогонки та однієї велогонки на час для жінок.

Так, в п’ятницю, 1 червня, в смт. Чабани пройде змагання HORIZON PARK RACE FOR PEACE (для чоловіків) за маршрутом: вул. Кірова 5, 5б, вул. Круглолицька, вул. Кірова, вул. Вітянська, вул. Машинобудівна, вул. Садова, вул. Шевченка, Велотрек. Велогонщики подолають 134 км, 16 кіл.

У суботу, 2 червня, центральними вулицями столиці пройде пелотон зі спортсменів — чоловіків і жінок. Спочатку відбудеться заїзд HORIZON PARK WOMEN CHALLENGE, жінки проїдуть 86.4 км, 8 кіл. А потім змагатимуться чоловіки, в рамках HORIZON PARK RACE MAIDAN, вони подолають 115 км, 12 кіл. Маршрут велогонок однаковий: вул.Хрещатик, Бесарабська площа, бульвар Тараса Шевченка, просп. Перемоги, вул. Щербакова, Європейська площа.

3 червня, в неділю,
чоловічі та жіночі змагання пройдуть вже в різних локаціях. У Вишгородському районі змагатимуться велогонщиці в індивідуальній велогонці на час VR WOMEN ITT. Вони проїдуть дистанцію Сухолуччя, Толоконь, Ясногородка та назад, що складе 21,5 км. Чоловіки ж боротимуться за перемогу в Києві. Маршрут HORIZON PARK CLASSIC пройде: вул. Миколи Грінченка, вул. Кіровоградська, просп. Валерія Лобановського, вул. Андрія Головка, вул. Солом’янська, вул. Протасів Яр. Спортсмени проїдуть 160 км, 20 кіл.

Інф. Race Horizon Park http://www.racehorizonpark.com/news/race/1111-race-horizon-park-rasshiryaet-geografiyu-komand.html

Like

Редакція

Редакція “Українського репортера”


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *