Помер володар «Золотого м`яча-58» Раймон Копа

Серце екс-зірки «Реалу» та збірної Франції зупинилося на 86-му році життя.

Сьогодні, після тривалої хвороби не стало легендарного футболіста мадридського «Реалу» та збірної Франції, повідомляє французьке спортивне видання L’Equipe. Екс-футболіста госпіталізували до однієї з клінік міста Анже ще в неділю, але, нажаль, лікарям не вдалося врятувати життя Копа.

Раймон Копа був справжньою футбольною зіркою 50-хх років. Він чотири рази вигравав титул чемпіона Франції у складі «Реймсу», після чого перебрався до мадридського «Реалу». Разом з Ференцем Пушкашем та Альфредо ді Стефано Копа склав ударну міць незабутнього «Реалу». У складі мадридців Копа тричі вигравав Кубок Чемпіонів (1957, 1958, 1959), а також двічі ставав чемпіоном Іспанії (1957, 1958).

У 1958 році Раймона Копа визнали найкращим футболістом Європи та вручили «Золотий м’яч». Той сезон, дійсно, видався французу на славу: чемпіонство в Іспанії, перемога у Кубку Чемпіонів та бронзові нагороди чемпіонату світу у складі збірної Франції.

Окрім «Золотого м’яча» Копа виграв ще й «срібний» (1959) та двічі «бронзовий» (1956, 1957). Як бачимо, протягом чотирьох років Раймон Копа неодмінно потрапляв до трійки кращих гравців Європи – неймовірне досягнення, зумовлене стабільно яскравою грою француза.

У себе на батьківщині Раймон Копа довгий час вважався «зіркою №1». За збірну Франції він зіграв 45 поєдинків, у яких забив 18 голів. Копа- перший французький футболіст, якого нагородили орденом «Почесного легіону» – французькою національною відзнакою, запровадженою Наполеоном Бонапартом у 1802 році.

Як грав Раймон Копа, можна переглянути тут

Ярослав ТИМОШИК

Like

Редакція

Редакція “Українського репортера”


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *