Найкращого футболіста планети Мессі засудили до 21 місяця в’язниці

Лідера «Барселони» та найкращого гравця планети Ліонеля Мессі засуджено на 21 місяць в’язниці. Верховний суд Іспанії затвердив обвинувальний вирок футболісту.

Як інформує видання Football Espana, аргентинець разом зі своїм батьком Хорхе Мессі у 2007-2009 рр. приховали податки на суму 4,1 мільйона євро. Мова про гроші, які лідер «Барси» отримував за використання свого іміджу (рекламні контракти, публічні виступи, презентації, тощо). Минулого року розпочався судовий процес, який днями завершився остаточним вироком Верховного суду.

Однак Мессі не доведеться змінити футбольні бутси на в’язничну форму. Річ в тому, що, згідно з іспанським законодавством, покарання за економічні злочини терміном, меншим за два роки, не передбачає ув’язнення обвинуваченого. Воно стає випробувальним терміном.

Схоже, аби не наражатися на світовий скандал з ув’язненням кумира мільйонів, іспанська Феміда прийняла «соломонове рішення» – начебто і покарали гравця за нечесність, але водночас зберегли «інопланетянина» для футбольного світу, не поставивши хрест на кар’єрі.

Ярослав ТИМОШИК

Like

Редакція

Редакція “Українського репортера”


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *