На Хрещатику відкрили фан-містечко до Ліги Чемпіонів

У четвер, 24 травня, на Хрещатику в Києві відкрили містечко “Фестиваль чемпіонів” для футбольних уболівальників Ліги чемпіонів. Участь у відкритті взяв голова КМДА Віталій Кличко. Киянам та гостям столиці представили Кубки Ліги чемпіонів УЄФА, які повернулися до Києва після туру українськими містами. Почесні трофеї несли Амбасадор Ліги чемпіонів УЄФА Ія Андрущак і колишній захисник італійського «Мілану», віце-чемпіон світу з футболу 1998 року Кафу.

“Я радий знову вітати кубки Ліги чемпіонів УЄФА у нас у столиці. Місяць тому ми урочисто зустрічали їх у Києві. Потім кубки вирушили в тур Україною. Аби футбольні фани не тільки столиці, а й інших українських міст могли доторкнутися до цих легендарних трофеїв”, – заявив Віталій Кличко і додав, що кияни і гості столиці знову можуть доторкнутися до кубків та зробити фото на згадку.

Мер Києва розповів, що легендарні трофеї побували у таких українських містах, як Херсон, Маріуполь, Дніпро, Одеса, Харків та Львів. Зокрема, у Дніпрі, кубки завозили і до військового госпіталю.

“У Дніпрі трофеї завітали до госпіталю, де лікуються поранені українські військові. Наші захисники, завдяки яким у нашій столиці сьогодні мир. І ми можемо проводити таке велике футбольне свято”, – зазначив міський голова.

Вже сьогодні на стадіоні “Динамо” відбудеться поєдинок між жіночими командами – французьким “Ліоном” і німецьким “Вольфсбургом”. А за два дні вболівальники в усьому світі спостерігатимуть за фіналом Ліги чемпіонів, де зустрінуться іспанський “Реалу” й англійський “Ліверпуль”.

“Я щасливий, що саме наше місто прийматиме фінали найпрестижнішого європейського футбольного турніру. Для нас це – нагода презентувати нашу столицю і нашу країну. Показати, які українці гостинні, щирі, позитивні люди. Продемонструвати, що Україна – європейська країна”, – заявив мер Києва. Кличко додав, що столична влада очікує на фіналах Ліги Чемпіонів УЄФА у Києві десятки тисяч туристів з усього світу.

Вболівальники, які не змогли придбати квитки на фінал 26 травня, зможуть безкоштовно подивитися пряму трансляцію матчу на великому екрані на Контрактовій площі.

Like

Рост

Журналіст “Українського репортера”


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *