«Маріуполь» – «Динамо»: киянам офіційно зарахували технічну поразку

Апеляційний комітет ФФУ залишив чинним рішення КДК ФФУ – технічну поразку «Динамо» – 0:3. Це стосується також юнацької (U-19) та молодіжної (U-21) команд «Динамо», які, як і основна команда киян, не приїхали до Маріуполя на календарний матч.

Нагадаємо, «Динамо» не приїхало до Маріуполя на матч 7-го туру, який мав відбутися 27 серпня. Кияни мотивували своє рішення відсутністю гарантій безпеки в Маріуполі з боку державних структур, які клуб Ігоря Суркіса вимагав, через географічну близькість міста до зони АТО.

КДК ФФУ розглянув інцидент та присудив «Динамо» технічну поразку. Кияни подали апеляцію та дали «задній хід». Вони звернулися до УПЛ з проханням дати їм можливість переграти матч проти «Маріуполя». «Динамо» підтримали більшість членів УПЛ («Зоря», «Олександрія», «Зірка», «Карпати», «Олімпік», «Чорноморець», «Сталь»). «Маріуполь», а також «Шахтар» і «Ворскла» були проти ініціативи, «Верес» утримався.

Однак усі крапки над «і» у цій епопеї розставив Апеляційний комітет ФФУ, який не побачив підстав для перегравання матчу та офіційно зарахував «Динамо» технічну поразку.

Голова цього комітету Тарас Герула пояснив мотивацію прийнятого рішення: «Крім документів, які надавалися клубом і надходили в футбольні органи від різних правоохоронних структур, були аналогічні документи за змістом від тих самих або інших правоохоронних органів, в яких говорилося, що матч проводити можна, і гарантувалася безпека цього заходу. Апеляційний комітет враховував аргументи обох сторін. Ми запитали у представника «Динамо» на засіданні, чи є які-небудь нові матеріали, докази або клопотання. Додаткових документів і матеріалів надано не було», – пояснив Герула.

У «Динамо» є 21 день, аби оскаржити рішення АК ФФУ у спортивному арбітражному суді (CAS). Саме туди раніше обіцяв звернутись Ігор Суркіс у випадку незадовільного для «Динамо» рішення. Але після того, як «Динамо» змінило свою позицію щодо конфлікту та попросило переграти матч, подальші дії керівництва київського клубу передбачити неможливо.

З іншого боку, спортивні юристи вважають, що шанси «Динамо» на успіх у лозаннському суді достатньо високі. «Суперечку буде розглянуто всебічно, з урахуванням офіційної позиції правоохоронних органів і силових структур. Важливе значення матиме той факт, що вони рекомендували не проводити матч напередодні Дня Незалежності України, коли відбувається загострення ситуації в зоні АТО. Тому повторна пропозиція «Динамо» все ж таки провести цей матч, ще й підтримана іншими клубами УПЛ, є вагомим аргументом на користь киян», – зазначив спортивний юрист Ілля Скоропашкін.

Словом, якщо «Динамо» таки звернеться до CAS – «футбольна кабінетна війна» набуде нового розмаху.

Ярослав ТИМОШИК

Like

Редакція

Редакція “Українського репортера”


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *